R. B. 2021.06.21 11:48 Frissítve: 2021.06.21 11:48

Kézi BL: a Szeged biztos induló, a Veszprém még nem

Az Európai Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján jelezte, mely együttesek indulhatnak biztosan a férfi és a női Bajnokok Ligája következő idényében. A Mol-Pick Szeged, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO helye biztos, a Telekom Veszprémnek még várnia kell a döntésre.

A Veszprém szabadkártyásként indulhat a BL-ben (Fotó: Szabó Miklós)

 

A férfiaknál összesen 22 klub nevezett a 16 csapatos BL-re. Az EHF-ranglista alapján a 9 legjobb nemzet bajnoka – így az NB I-ben aranyérmes Szeged is – biztos résztvevő. A ranglistavezető Németországnak két csapata kapott helyet. Bár a Bundesliga mostani kiírásából még két forduló hátra van, a Kiel és a Flensburg végez az első két helyen – igaz, a sorrend még nem dőlt el.

Az EHF a további 12 jelentkezőt több szempont alapján értékeli, majd június 28-án bejelenti, melyik hat gárda csatlakozik a biztos indulókhoz.

A nőknél ugyancsak jövő hétfőn derül ki a teljes mezőny. Összesen 20 klub nevezett a BL-re, ebből 10 csapatnak garantált helye van az EHF-ranglista alapján. Egyedül Magyarország ad egynél több biztos résztvevőt: a bajnoki címvédő Fradi és a Győr is készülhet a következő BL-évadra.

KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
FÉRFIAK

Biztos résztvevők: PPD Zagreb (horvát), Aalborg (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel (német), Flensburg (német), Mol-Pick Szeged, Vardar Szkopje (északmacedón), Kielce (lengyel), FC Porto (portugál)
Szabadkártyát igénylő csapatok: Meskov Breszt (fehérorosz), GOG (dán), Montpellier (francia), Telekom Veszprém, Elverum (norvég), Wisla Plock (lengyel), Sporting CP (portugál), Dinamo Bucuresti (román), Gorenje Velenje (szlovén), Kadetten Schaffhausen (svájci), Sävehof (svéd), Motor Zaporizzsja (ukrán)

NŐK
Biztos résztvevők: Podravka Vegeta (horvát), Odense (dán), Brest (francia), Borussia Dortmund (német), FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), CSZKA Moszkva (orosz)
Szabadkártyát igénylő csapatok: Esbjerg (dán), Metz (francia), Bietigheim (német), Storhamar (norvég), Baia Mare (román), Rosztov-Don (orosz), Banik Most (cseh), Krim Ljubljana (szlovén), Sävehof (svéd), Kastamonu Belediyesi (török) 

2021.07.12 14:22:57

Kézilabda Papp Bálint (összefoglaló), Rusznák György (percről percre)

Bár a találkozó túlnyomó részében a brazilok vezettek, a hajrá a magyaroké volt.

2021.07.09 17:53:56

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Potyogtak a gólok az olimpiára készülő csapatok találkozóján, de a magyarok jöttek ki jobban a párbajból.

2021.07.06 16:41:59

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Az olimpiai felkészülés utolsó szakaszát hatgólos sikerrel indították a mieink Montenegró ellen.

2021.07.05 12:45:09

Kézilabda JOCHA KÁROLY

Hanus Ágnes nem tervezte meg a „lelépést”, s később minden csapattársától elnézést kért.

2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”