Jótékonyság: társadalmi felelősségvállalási programot indít az MKSZ

Vágólapra másolva!
2023.05.03. 10:21
A Magyar Kézilabda-szövetség minden eddiginél komplexebb társadalmi felelősségvállalásra koncentráló programot dolgozott ki.

Az MKSZ „Jó Ügy” nevű projektje a 2023–2028 közti időszakot öleli fel. A társadalmi felelősségvállalási program három pillérével a szövetség célja átfogóbb szemlélet kialakítása, amely kitartásra, sportra és egészséges életmódra nevel.

Az MKSZ „Segítünk!” program küldetése a hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek, a határon túli magyarok, a rászoruló sportolók és családjaik, valamint a parasport támogatása. Az MKSZ „Zöldülj!” program a környezetvédelem és fenntarthatóság támogatását segíti elő a szervezeten belül és szélesebb társadalmi keretek között.

Az MKSZ „Mozdulj!” program az egészséges életmódra nevelés és a tömegsport erősítésére tett szövetségi kezdeményezéseket foglalja magába.

„Idén a legnagyobb figyelmet a »Segítünk!« program kapja, ezen belül pedig a gyermekotthonokban élő gyerekek támogatása. A program keretében az első aktivitás a József Attila Gyermekotthon megszépítése lesz május nyolcadikán, melynek célja a gyerekek életkörülményei­nek javítása, sporton keresztüli támogatása   – mondta Pitz András, az MKSZ operatív igazgatóhelyettese. –   Erre az évre még egy gyermekotthon megszépítését tűztük ki célul, de ezen kívül sem engedjük el az otthonokban élő gyerekek kezét, akiknek egészen 2028 végéig számos aktivitást szervezünk, így többek között nevelőik kíséretében kézilabda-mérkőzéseken vehetnek részt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik