Férfi kézilabda: Tudom, mire vágyik évek óta a Veszprém – Fabregas

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2022.06.25. 07:44
null
A hozzáállásával is szeretne példát mutatni Veszprémben Ludovic Fabregas (Fotó: AFP)
Egy napra hazánkba jött Ludovic Fabregas, a világ egyik legjobb beállója, aki a Bajnokok Ligája-győztes Barcát hagyja el, hogy 2023-tól a Telekom Veszprémet erősítse, és megnyerje vele is ugyanezt a trófeát.

 

LUDOVIC FABREGAS
Született: 1996. július 1., Perpignan, Franciaország
Nemzetisége: francia
Magassága/testsúlya: 198 cm / 101 kg
Sportága: kézilabda
Posztja: beálló
Klubjai: Montpellier (francia, 2015–2018), Barca (spanyol, 2018–2023), Telekom Veszprém (2023–)
Kiemelkedő eredményei: olimpiai bajnok (2021), olimpiai 2. (2016), világbajnok (2017), vb-3. (2019), Eb-3. (2018), 3x Bajnokok Ligája-győztes (2018, 2021, 2022), 4x spanyol bajnok (2019–2022), ifjúsági világbajnok (2015)
Elismerései: a Bajnokok Ligája legjobb fiatal játékosa (2019), a világbajnokság legjobb beállója (2021), a Bajnokok Ligája legjobb beállója (2021), az olimpia legjobb beállója (2021)

A világ egyik legjobb beállójának jövő nyári érkezése a Telekom Veszprém csapatához egyértelmű és erős üzenet, hogy bár egy idény kimaradhatott a csapatépítés miatt, nincs megállás, és a klub továbbra is ugyanolyan elszántan űzi a Bajnokok Ligája-győzelmet, mint az elmúlt tíz évben mindig. Ludovic Fabregas nem akármilyen klubot hagy el az Építők miatt: 2018 óta a Barca együttesét erősíti, amellyel alig egy hete már másodszor nyerte meg a BL-t (egy harmadik BL-győzelme is van még a Montpellier-vel).

„Nem egyszerű egy ilyen nagy klubot elhagyni, ráadásul Barcelonában otthon érzem magam sportolóként és magán­emberként is, amihez hozzájárult, hogy a barátnőm is a környéken született      – mondta a Nemzeti Sportnak a 25 éves olimpiai és világbajnok francia játékos. – Amikor beszéltem Nagy Lászlóval és Momir Iliccsel, gyorsan kialakult köztünk a kölcsönös bizalom, ami döntő szempont volt, és miután felvázolták a terveiket az elkövetkező évekre, már nem is volt olyan nehéz a döntés. Nagy lépés az életemben, de megtetszett az új kihívás, és szeretném itt is kipróbálni magam. Tudom, hogy a klub és a szurkolók már nagyon vágynak a BL-trófeára, én pedig mindent meg akarok nyerni a Veszprémmel!”

A játékos nem nagyon ismeri még a magyar kézilabdát, viszont a Veszprémmel már többször is összecsapott a Bajnokok Ligájában a Barca, illetve korábbi klubja, a Montpellier tagjaként. Sőt, a Veszprém Arénában is pályára lépett már ellenfélként, annak idején még Naggyal és Iliccsel is összemérte az erejét, így jól emlékszik rá, hogy a magyar szurkolók milyen hangulatot tudnak teremteni – ezért is várja, hogy veszprémi mezben is pályára lépjen előttük.

„Talán a helyzetkihasználásban, az akciók befejezésében még van mit javulnom, de teherbíró és gyors játékosnak tartom magam. Szeretnék segíteni a tapasztalatommal, példát mutatni a hozzáállásommal és a győzni akarásommal – fogalmazott a játékos. – Jó csapatjátékos vagyok, szeretek adni és visszakapni, illetve ha kapok, szeretem viszonozni. A beilleszkedésben sokat fog segíteni két válogatott csapattársam, Kentin Mahé és Hugo Descat; előbbi már sokat mesélt nekem a játékrendszerről, a csapatról és a városról, Hugóval pedig nagyon megörültünk egymásnak, amikor megtudtuk, hogy mindketten ideigazolunk. Nem lehet unatkozni mellettük, nemcsak a kemény munkáért, de egy kis hülyéskedésért sem kell a szomszédba menniük, ami jó hatással van a csapatra is.”

A Telekom Veszprém Fabregas mellett 2023-tól leigazolta a spanyol irányító Agustín Casadót (a Logronóból a 2022–2023-as idényre a német Melsungenhez szerződött), a francia balszélső Hugo Descat-t (Montpellier) és a svéd jobbátlövő Lukas Sandellt (Aalborg), a klub mindannyiukkal kétéves szerződést kötött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik