Férfi kézilabda: Máthé Dominikot szerződtette a PSG – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.06.25. 13:13
null
Máthé Dominik jövő nyártól a PSG-ben folytatja (Fotó: psg.fr)
A Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Máthé Dominikot. A 22 éves jobbátlövő 2022-ben csatlakozik a francia sztárcsapathoz, amelyhez két évre szóló, 2024-ig érvényes szerződés köti majd.

Máthé Dominik 2020 nyarán szerződött a Balatonfüredtől az Elverumhoz. A norvég csapat színeiben remekül teljesített a Bajnokok Ligájában (15 meccsen 59 gólt szerzett, ezzel ő lett az együttes házi gólkirálya az elitsorozatban), emellett a magyar válogatottban is alapembernek számít (a 2021-es tornán hét meccsen 31 gólt jegyzett), a jó teljesítményével pedig a PSG figyelmét is felkeltette.

A 22 éves jobbátlövő egyelőre marad az Elverumnál, majd szerződése lejárta után, 2022 nyarán csatlakozik a francia sztárcsapathoz. Máthé két évre írt alá, azaz 2024 nyaráig köti majd szerződés a párizsi alakulathoz.

A PSG-től éppen 2022 nyarán távozik a Máthé posztján szereplő Nedim Rémili: a francia válogatott jobbátlövő a Kielcében folytatja majd a pályafutását.

„Örömmel jelentjük be Máthé Dominik érkezését. Annak ellenére, hogy még csak 22 éves, már a Bajnokok Ligájában és a világbajnokságon is megvillantotta a tehetségét. Alig várjuk, hogy csatlakozzon a keretünkhöz, és hogy lássuk, hogyan fejlődik Raúl González kezei alatt” – mondta a PSG ügyvezető igazgató helyettese, Jean-Claude Blanc.

„Gyerekkori álmom volt, hogy ebben a klubban játszhassak. Csodálatos volt, amikor például Thierry Omeyert vagy Daniel Narcisse-t láttam itt játszani. Hihetetlen ez az egész, alig várom, hogy pályára lépjek” – mondta a bemutatkozó videójában Máthé Dominik.

A magyar jobbátlövő hozzátette, nagyon várja, hogy a Karabatic testvérekkel, Lukával és Nikolával és a többi klasszissal együtt edzhessen. Posztriválisával, Dainis Kristopansszal kapcsolatban úgy fogalmazott, szerinte sokat tanulhat a lett jobbátlövőtől és kiegészíthetik majd egymást.

Máthé azt is elárulta, az Elverumot erősítő Luc Abalóval, a PSG legendájával jelenleg is baráti viszonyt ápol, valamint elmondta, nem is lehet majd más a céljuk, mint a bajnokság és a kupa mellett a Bajnokok Ligája megnyerése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik