A Veszprém idehaza nem tudta legyőzni az FC Portót

VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 18:40
A Telekom Veszprém némi meglepetésre nem nyert odahaza az FC Porto ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a csoportmérkőzés 28–28-ra végződött.
Margucnak (jobbra) nem igazán ment ma (Fotó: Szabó Miklós)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Margucnak (jobbra) nem igazán ment ma (Fotó: Szabó Miklós) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 11. FORDULÓ
TELEKOM VESZPRÉM–FC PORTO SOFARMA (portugál) 28–28 (15–15)
Veszprém, 4670
néző. V: Nikolics, Sztojkovics (szerbek)
VESZPRÉM:
Corrales – Gasper Marguc 2 (1), Maqueda 4, Sipos, B. Blagotinsek, Lauge 3, Strlek 2. Csere: CUPARA (kapus), Nenadics 6 (1), A. Nilsson 3, MAHÉ 6 (4), J. Omar 2, Ligetvári. Edző: Momir Ilics
PORTO:
FRANDSEN – Alves 2, M'BENGUE 4, Silva 2, Iturriza 2, VEITIA 4, Branquinho 3. Csere: Mitrevszki (kapus), SALINA 4, Sliskovic 3, Cruz 1 (1), Areira 1. Edző: Magnus Andersson
Az eredmény alakulása.
3. perc: 2–0. 10. p.: 4–4. 13. p.: 7–5. 18. p.: 10–10. 23. p.: 11–12. 29. p.: 13–14. 40. p.: 19–21. 46. p.: 21–23. 53. p.: 26–25. 58. p.: 27–28
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/1
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Megérdemelten szerzett egy pontot a Porto. A védekezésünk nem igazán állt össze, ilyenkor, amikor a válogatottból érkeznek vissza a játékosok, nem minden úgy működik, ahogy kellene, mint például ősszel. Most nagyon fontos, hogy gyorsan regenerálódjunk, mert a magyar bajnokságban rangadó vár ránk a Ferencváros ellen.
Magnus Andersson: – Előzetesen aláírtam volna a döntetlent, de a mérkőzés alakulását látva kicsit csalódott vagyok, hogy nem tudtuk megszerezni a két pontot, igaz, a végén szerencsénk is volt. Örömteli, hogy a Benficától elszenvedett bajnoki vereség után a játékosaim talpra tudtak állni. A második félidőben több problémánk is adódott, az egy egy elleni szituációkat nem úgy oldottuk meg, ahogy azt vártam, de elégedett lehetek a csapatommal.

ÖSSZEFOGLALÓ

Több mint két hónap után rendeztek újra férfi Bajnokok Ligája-kézilabdameccset a Veszprém Arénában, a hazai szurkolóktól egy tizenöt gólos Dinamo Bucuresti elleni sikerrel, a tavalyi évtől viszont egy flensburgi háromgólos vereséggel búcsúzott a Telekom Veszprém, amely az első 2022-es BL-találkozón az FC Portót fogadta. A Tatabánya és a Csurgó elleni hazai bajnoki meccsekből kiindulva Momir Ilics együttese nem volt rossz formában, és egyébként sem lehetett rossz emléke a portugálokról, hiszen tavaly októberben simán legyőzte őket idegenben, hazai pályán pedig hagyományosan erős a gárda, a saját csarnokában már több mint egy éve nem szenvedett vereséget a nemzetközi sorozatban.

Az első, ami feltűnt, az Sipos Adrián speciális fekete védőszemüvege volt, a klasszis védő ugyanis kisebb szemsérülést szenvedett az edzésen, az első negyedóra után pedig az is jól látszott, hogy közel sem lesz ez annyira sima találkozó, mint az előző volt.

Az állás általában egyenlő volt, pedig az ellenfél kapusában, a dán Sebastian Frandsenben a csak huszadik percben akadt el először a labda, miután már kapott tíz gólt. Igaz, sokáig Rodrigo Corrales sem védett kimagaslóan, aztán a 18. percben bemutatott egy dupla védést, a kubai balátlövő, Veitia Valdés hat másodpercen belül kétszer is bevehette volna a kapuját, miután a kipattanó is hozzá került, aztán a következő támadásnál a Veszprém spanyol kapusa kiszedte a beálló Victor Iturriza hetesét is.

A hazaiak mégsem tudtak elszakadni, leginkább azért, mert támadásban nagyon pontatlanok voltak, ráadásul sehogyan sem akart összeállni a védelem, pedig a Porto sem villogott, a vendégek az első félidőben támadásaik alig több mint felét tudták csak értékesíteni. A Veszprém így is csak Kentin Mahé időn túli hetesével egyenlített ki a szünetre(15–15), a második pedig úgy kezdődött, mintha csak az egyik csapat akarta volna megnyerni ezt a meccset: az FC Porto.

Amely egyébként továbbra sem játszott igazán jól, de legalább lelkesen kézilabdázott. Volt, hogy már két góllal is vezetett, ami csak azért volt elkeserítő, mert az Építőknek nem kellett volna sokat tennie ahhoz, hogy ezt a meccset megfordítsa. Harcolni harcolt Momir Ilics csapata, de csak nem tudott átlépni a saját árnyékán, a szurkolók hiába próbálták minél hangosabban skandálni, hogy „Ébresztő!”ésMindent bele!”.

Semmi sem akart összejönni, a hazai csapat csak a vége előtt nyolc perccel egyenlített, igaz, azután gyorsan át is vette a vezetést. Ez a lendület viszont csak ahhoz volt elég, hogy a Veszprém döntetlenre hozza a meccset, miután az utolsó támadást túl körülményesen próbálta megjátszani. A vége 28–28 lett, ami igazságos, de hogy ez a játék édeskevés lesz a most következő BL-ellenfelek, a Barca, a Kielce és a PSG ellen, az biztos.

SIPOS ADRIÁN ÉS LIGETVÁRI PATRIK A MÉRKŐZÉS UTÁN

A csoport másik mérkőzésén
Flensburg (német)–Kielce (lengyel) 25–33
(12–14)

AZ ÁLLÁS
1. Kielce (lengyel)1183349–320+2916
2. TELEKOM VESZPRÉM11614344–316+2813
3. Paris SG (francia)10523331–295+3612
4. Barcelona (spanyol)10523311–287+2412
5. Flensburg (német)11416299–313–149
6. Motor Zaporizzsja (ukrán)1046285–308–238
7. FC Porto (portugál)11326308–350–428
8. Dinamo Bucuresti (román)1037293–331–386

PERCRŐL PERCRE

60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

60. perc Nenadicsot acélkeményen fogják, Jahja elrontja az utolsó lövést, fejen találja Iturrizát.

2021. február 4. óta nem kapott ki odahaza a BL-ben a Veszprém.

23 másodperc van vissza, magyar időkérés.

59. perc Areira jobbról ziccert dobhat... bevetődik... és ballal a jobb alsó mellé lő!

59. perc Nenadics kiharcol egy hetest, és jobbal a jobb alsóba lő! 28–28!

58. perc Mahé első rossz passza támadásban; végiginal a pályán, és ziccerből eredményes Valdés.

57. perc Jahja rosszkor lő a kapusba hétről, felugrásból. Ellenben jól védekezik, ám a portugáloké a labda. BAJ VAN, Nenadicsnak két perc? Nem, azonban hetes Iturriza ellökéséért. De Areira ballal a jobb oldali kapufára pörget, félmagasan!

55. perc Cupara megfogja a jobb sarok előtt Silva átlövését! De Maqueda ellépi, Fernandes a hatosig kocoghat...

54. perc Silva passzol Iturriza elé úgy is, hogy Lauge fogja a csuklóját, a portói átlövő meg ismét befordul a hatosig. Nenadics passzából Maqueda szerencsére azonnal válaszol, 27–26!

53. perc Jahja kap kétperces büntetést, orron csapta Areiát...

53. perc Az utolsó portói időkérés ma.

53. perc Jahja összekapja magát, megdobja első gólját ma, átlövésből. És jól védekezik, visszakapja, ziccerezik, máris vezet a Veszprém!

52. perc Blagotinsek jól védekezik, a lehető legjobb helyre pattan a labda, Mahé elé, aki végigviszi a labdát, és jobbal a bal felsőbe lő. Cupara meg védi Jahja hibája után Silva közeli bombáját!

51. perc Portói időkérés.

50. perc Az őserő Iturriza átlövése ismét pontos, Lauge átlövése ismét pontatlan. 20 perc, 8 gól, ez a veszprémi mérleg a szünet után. Sován...

49. perc Corrales véd, üres a portugál kapu... csak a pályán nem veszik észre, a közönség tombol. Marguc a lécre lő végül. A közönség mérges, csak éppen hiába kiabálták, hogy "üres"...

48. perc Mahé prof. bemutatót tart hetesdobás műfajból a helyi művészeti tanszéken. 23–24!

48. perc Salina kiáll két percre Lauge lerántásáért.

47. perc Strlek elé emelnek a bal szélre, aki jobbal a kapuba lő. Nyitott védekezésre vált aztán a Veszprém. De Valdés üresen marad a jobb szélen... Cupara áll be a kapuba.

46. perc M'Bengue csodálkozik, hogy nincs sánc, ballal hétről a bal alsóba lő, a fal előtt kereszbe balra elfutva. 21–23!

45. perc Nenadics kilencről a földről lő gólt a kapus lába között! Érdekes, Corrales 29, Frandsen 26 százalékkal véd.

Ébresztő! – zúgja a hazai tábor. Jelenti a helyszínről Nagy-Pál kolléga.

43. perc Corrales megfogja Areia hetesét, de Fernandesé a kipattanó. 20–22!

42. perc Jahja passzát kapura teszi Nilsson, ellökik, hetes. Kapuscsere, Mahé a bal sarokba pattint. Gumikönyök, gumicsukló. Pazar tekerés volt. Vagy egyenescunder? Védhetetlen tekert pattintás, maradjunk annyiban.

E két csapat háromszor találkozott egymással, mindig a Veszprém nyert.

41. perc Hazai időkérés.

41. perc
Nenadics átlövése a kapusé, de Maqueda védekezése zseniális!

40. perc Silva vajpuha csuklóval lő nyolcról a jobb alsóba... Fifikás támadás, két passz a hát mögött, de Strlek elesik...

38. perc Maqueda végigfut a pályán, 19–20.

38. perc Salina a földön... hetes ez is. Areia sem variál, azonnal lő, jobbal a bal alsóba.

38. perc Nenadics lefordul Iturrizáról, a szó szoros értelmében, majd visszakézből lő, de véd a kapus. Ám hetes és két perc... Mahé ismét bedobja!

37. perc Silva simán elmegy Maqueda mellett, kettővel megy a Porto! 17–19!

36. perc Blagotinsek nem ugrik fel, M'Bengué köszöni szépen. Majd Marguc ziccerből eltalálja a levegőbe felugró Frandsen jobb bokáját...

35. perc Mahé megvillan, Maqueda üresen marad, nyolcról a kapuba lő, és még kiáll két percre az őt megrántó Fernandes.

34. perc Nenadics bejátszása jó, Blagotinsek bevetődik... és véd a kapus! Salina bezzeg eredményes beállóból. De legalább lejárt a kiállítás. 16–17!

33. perc Areia nagy passzát Sliskovic kínai figurából az üres kapura dobja. Csodás találat!

32. perc Nenadics megy el Iturriza mellett, és a hatosról a jobb alsóba lő. De két perc Laugének.

31. perc Pocsék Nenadics-passzal... De Sliskovic kilencméteres, a földön állva elengedett bombáját kirúgja a bal alsó elől Corrales!

31. PERC FOLYTATJUK!

A hivatalos nézőszám: 4670.

Forrás: ticker.ehfcl.com



A Veszprém az A-csoportba került kiemeltként, a horvát PPD Zagreb, az északmacedón Eurofarm Peliszter, a szlovák Tatran Presov és a szerb Partizan társaságában. A B-csoport kiemeltje a fehérorosz Meskov Breszt. Lékai Mátéék ennek a csoportnak a 3. helyezettjével játszanak a negyeddöntőben, vagyis az északmacedón Vardar Szkopje, az ukrán Motor Zaporizzsja, a horvát Nexe vagy a szerb ligában szereplő Vojvodina közül kerül ki az ellenfelük.

Elkészült a férfi kézilabda SEHA-liga 2021–2022-es idényének sorsolása. A Telekom Veszprém kiemeltként a negyeddöntőben csatlakozik a sorozathoz.



30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

30. perc M'Bengue
lő egy gólt, majd összehoz egy hetest. Időntúlit. Mahé jobbal a bal sarokba lő, félmagasan, 15–15!

29. perc Salina és Nilsson gólváltása, a két beálló. 14–14!

29. perc M'Bengue eredményes Blagotinseket túlugorva. Könnyedén. Nilsson újra elrontja, Ligetvári passza után a hatosról jobbal a kapusba lő. Nem megy ma a beállónak. 4 lövés, 2 gól.

27. perc Ligetvári ziccerét fogja Frandsen, de Corrales kisegíti, övé Sliskovic ziccere... Kontra, Nilsson most nem ront beugrásból. 13–12!

25. perc Sliskovic lövése a fejtágító ellenére sem jó.

Legutóbb a Veszprém megverte a Portót.

24. perc Időkérés a vendégektől.

24. perc Silva nyolcról a jobb sarok mellé lő, Ligetvári és a 19 éves szélső, Lukács is a pályán. Hanssen ziccerben... a bal sarok mellé lő!

23. perc Sliskovic átlövésből eredményes, még nem az igazi a hazai védelem. Nenadics emelését Mahé a kapuba húzza a levegőből, pazar találat! 12 egyenlő.

22. perc Iturriza jól védekezik, Branquinho kontrázhat, a jobb szélről Marguc bedobja a kapuba Jahja passzát. Először vezetett az imént a Porto ma.

21. perc Valdés kiáll két percre, sárga lap a vendégmesternek, Magnus Anderssonnak.

20. perc Jahja ziccert ront a jobb szélről, bár lökték is, Iturriza bevetődik... Corrales fogja ezt is!

19. perc Iturriza kiharcol Mahé mellett egy hetest, Cruz jobbal a bal alsóba lőne, de odaér Corrales bal lába!

18. perc
Ám Lauge lövése a másik kapusé, megtört a jég, gyors kontra, Alvés ezt már nem ronthatta el.

17. perc Frandsen: 10 lövés a kapujára, 10 gól. Jahja megvicceli őt a sánc mellől, meg is pattant picit a labda a blokkon. Valdés távolija Corralesé, a kipattanóval a hatosról vetődhet be Valdés... ezt is fogja a kapus!

17. perc Hazai időkérés.

16. perc Két rossz passz Laugétól, Salina megszerzi, és végig is viszi a támadást. 9–8! De csak amíg Lauge labdájával Nenadics be nem vetődhet a hatosról! És amíg Valdés nem lő újabb bombagólt...

15. perc Branquinho újabb betörése ellenére is.

Közel telt ház, remek a hangulat.

15. perc Maqueda nem variál, nyolcról lő a bal alsóba, felugrásból. 8–6!


14. perc Csodás játék, Salina-bevetődéssel a végén, ami szép, az szép...

13. perc Nagy gól Nenadicstól, 8-ról jobbal a földről lövi szét a kapu jobb felső sarkát!

11. perc Lauge átlövését a kapufa hárítja, úgymond, Alves átlövése pontatlan.

9. perc Valdés és Lauge betörése is remek. És eredményes. De nagy formában Valdés, átlövésből cselt dob be, Blagotinsek megáll, a válla a fáj, a portugál megy tovább, és a hatosról eredményes. Nenadics meg átlövésből!

9. perc Lauge betör két védő közé, ellökik, hetes ez is. Marguc ballal a jobb oldali kapufa tövére lő!

7. perc Strlek löki Hurtadót, hetes, Cruz a jobb alsóba lő egy csel után.

6. perc Maquedát szerelik, megindul Iturriza, de figyel Corrales. Maqueda a jobb szélre passzol, Marguc nem is hibázza el ziccerét. 4–2!

5. perc Sajnos Branquinho is gólt dob, a szaggatott vonalról felugorva. 3–2

5. perc Remek támadás, Nilsson eredményes beállóból.

4. perc Két perc Blagotinseknek. Jogosnak tűnik. A volt veszprémi Sliskovic azonnal büntet, átlövésből.

2. perc Corrales fogja Silva átlövését, Lauge megmutatja a másik oldalon, hogyan kell művelni ezt a műfajt. 2–0!

1. perc Rossz portugál átlövés (M'Bengue) után Strlek eredményes a bal szélről. Ki más?!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!


ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VESZPRÉM–PORTO MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik