Férfi kézi-vb: újabb pozitív esetek a csoportellenfelünknél

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.14. 23:09
null
Újabb pozitív esetek a Zöld-foki-szigetek kézilabda-válogatottjánál (Fotó: AFP)
Újabb pozitív esetek a Zöld-foki-szigetek férfi kézilabda-válogatottjánál: a magyar nemzeti csapat vb-csoportellenfelénél újabb négy játékos szervezetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

 

Mint arról beszámoltunk, a Portugáliában edzőtáborozó zöld-foki-szigeteki csapatban hat játékos és a szövetségi kapitány produkált a héten elvégzett kötelező tesztelésen pozitív eredményt, így ők nem is tarthattak a többiekkel Egyiptomba.

A világbajnokság helyszínére való megérkezés után újabb tesztelés várt az afrikai együttes tagjaira, a nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint pedig ezen újabb négy játékosnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A már a szerdai éjszakát is karanténhotelben töltő afrikaiakat pénteken ismét megszűrik, míg a négy pozitív mintát adót elkülönítették. Az IHF ezen felül megerősítette akét szlovén pozitív esetet, de a braziloknál is találtak újabb fertőzöttet.

A magyar válogatott péntek este éppen a Zöld-foki-szigetek ellen kezdi meg a szereplését a világbajnokságon – igaz, ezek után kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán elég játékosa a vb-újoncnak. Az IHF szabályzata alapján egy csapat csak akkor léphet pályára, ha legalább 10 játékost – egy kapust is beleértve –, egy edzőt és egy orvost vagy fizioterapeutát ki tud állítani.

Ha a Zöld-foki-szigetek visszalépne a vb-részvételtől (vagy két meccsre nem tudna kiállni), akkor minden bizonnyal Hollandia (a további feltöltési sorrend: Montenegró, Ukrajna, Szerbia) ugrana be a helyére, bár a hollandok csütörtökön úgy nyilatkoztak a dán Tv2-nek, nem kívánnak élni a lehetőséggel. Az IHF viszont egyetlen mérkőzést sem szeretne elhalasztani, így ha egy csapat bármilyen okból túl későn érkezik Egyiptomba, akkor az első mérkőzést 0–10-es vereségként könyvelik el.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Január 15., péntek

18.00: Németország–Uruguay
20.30: MAGYARORSZÁG–Zöld-foki-szigetek (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT 20 FŐS KERETE A 2021-ES VILÁGBAJNOKSÁGRA*
Kapusok:Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők:Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők:Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum – Norvégia)
Irányítók:Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros)
Beállók:Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők:Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
Balszélsők:Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

Szövetségi kapitány:Gulyás István
Edző:Chema Rodríguez
Csapatvezető:Nagy László
Kapusedző:Porobic Haris

*Az egyes mérkőzésekre 16 játékos nevezhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik