Férfi kézi-vb: két gyógyult szlovén tesztje pozitív lett

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.01.14. 14:09
null
Tilen Kodrin otthon meggyógyult, Egyiptomban pozitív lett a tesztje (Fotó: AFP)
A világbajnoki szereplését csütörtökön 18 órától Dél-Korea ellen kezdő szlovén férfi kézilabda-válogatott két játékosának pozitív lett a koronavírustesztje – azok után, hogy otthon már kigyógyultak a fertőzésből.

Tilen Kodrin és Urh Kastelic egyaránt átesett a fertőzésen, de miután meggyógyultak és 48 órán át tünetmentesek voltak, a csapat Egyiptomba utazása előtt csatlakozhattak a válogatott kerethez.

Ám a vb helyszínére érkezés után Egyiptomban a repülőtéren végrehajtott teszt mindkét játékos esetében pozitív eredményt mutatott, így őket elkülönítették, egy kairói kórházban vizsgálják őket tovább.

A dán, a svéd, a norvég, a német és az osztrák szövetség már panaszkodott az egyiptomiak következetlen vírustesztelési eljárásaira, a szlovénok lehetnek a következők a sorban. A csapatorvos a rokometna-zveza.si oldalnak elmondta, 14 napja írtak a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnek a két játékos akkori állapotáról, a további teendőkről érdeklődve, de választ azóta sem kaptak, ezért az EHF protokollját követve jártak el.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

E-CSOPORT (GÍZA)
18.00:
Ausztria–Svájc (Tv: M4 Sport)
20.30: Norvégia–Franciaország (Tv: M4 Sport)
F-CSOPORT (ÚJ FŐVÁROS)
18.00:
Algéria–Marokkó
20.30: Portugália–Izland
G-CSOPORT (KAIRÓ)
20.30:
Svédország–Észak-Macedónia
H-CSOPORT (BORG EL-ARAB)
15.30: Fehéroroszország–Oroszország (Tv: M4 Sport)
18.00: Szlovénia–Dél-Korea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik