Férfi kézi-vb: jókedvűen készül a válogatott, az olimpiára kijutás a cél

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.01.03. 23:10
null
Telkiben készül a világbajnokságra a magyar válogatott (Fotók: Dömötör Csaba)
Miközben az egyik kapunál profi sportolóink éppen azt játszották, hogy a hatoson belül nemcsak vezetni kell a labdát, de közben kiütni is a másik kezéből (aki kiejtette, máris mehetett fekvőtámaszozni), a másiknál Haris Porobic kapusedző éppen Palasics Kristóffal foglalkozott. Telkiben járunk, a jövő héten kezdődő svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott összetartásán.


A menetrend egyébként a szokásos volt, mint ahogy az is, hogy a munka jókedvűen folyt, a játékosok folyamatosan ugratták egymást, természetesen Chema Rodríguez szövetségi kapitány figyelő tekintete előtt. A bemelegítést játékos és labdás gyakorlatok követték, majd aki akart, tekert egy kicsit a terembiciklin vagy külön nyújtást végzett, mint Mikler Roland, akit már nem lehet elképzelni a masszázshengere nélkül, a 227-szeres válogatott kapus mindig is különös hangsúlyt fektetett a bemelegítésre.

A bemelegítést játékos és labdás gyakorlatok követték
A bemelegítést játékos és labdás gyakorlatok követték

Az edzés egy pontján felbukkant a profi sporttól már visszavonult korábbi klasszis irányító, a közelben lakó Császár Gábor is, aki hazafelé csak úgy benézett a csapathoz sapkában és nagykabátban, kipirult arccal, és gyorsan le is pacsizott mindenkivel. Aztán jött az edzés taktikai része, amelyen az összegyűlt újságírók már nem vehettek részt.

Chema Rodríguez, szövetségi kapitány
Chema Rodríguez, szövetségi kapitány

Az összetartáson egyedül az irányító Hanusz Egon nem vett részt, aki néhány napja elkapott valami nyavalyát és belázasodott, de jelezte, hogy már jobban van, és ha minden a tervnek megfelelően halad, néhány nap múlva Zalakaroson csatlakozik a többiekhez. A gárda a héten kétszer is összecsap majd Szlovéniával, csütörtökön Ljutomerben, szombaton pedig Nagykanizsán, majd az utolsó simításokat is elvégezve utazhat a jövő héten a világbajnokságra, ahol a cél az első hét, olimpiai kvalifikációt érő hely valamelyikének megszerzése.


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Mikler Roland (Szeged), Palasics Kristóf (NEKA), Székely Márton (Tatabánya). Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (FTC), Rodríguez Pedro (Tatabánya). Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zoran (Veszprém), Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát). Irányítók: Hanusz Egon (Stuttgart, német), Juhász Ádám (Benfica, portugál), Lékai Máté (FTC). Beállók: Bánhidi Bence, Rosta Miklós (mindkettő Szeged), Sipos Adrián (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas). Balátlövők: Bodó Richárd, Szita Zoltán (mindkettő Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém). Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Kovacsics Péter (FTC)

Felkészülési mérkőzések. Január 5.: Szlovénia–Magyarország, Ljutomer, 18.30. Január 7.: Magyarország–Szlovénia, Nagykanizsa, 16 (tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik