Férfi kézi-vb: három éve klub nélkül a volt veszprémi, mégis játszott a nyitó meccsen

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.01.14. 17:11
null
Meglepetésre Oneto (a labdával) is feltűnt a chilei csapatban (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a házigazda Egyiptom hat góllal legyőzte Chilét a férfi kézilabda-világbajnokság szerdai nyitó meccsén. A dél-amerikaiaknál pályára lépett a korábban Veszprémben is megforduló Marco Oneto. A 38 éves beálló három éve klub nélkül áll, de hetente három-négy alkalommal egyéni edzésen vett részt a szövetségi kapitány segítségével, és a vb-keretbe is bekerült.

 

Három évvel ezelőtt úgy tűnt, Oneto befejezte a pályafutását. Az elnyűhetetlen beálló európai karrierje során megfordult többek között a Barcelonában, a Veszprémben és a Magdeburgban is. Ehhez képest meglepetésre az egyiptomi vb szerdai nyitó meccse előtt a társaival együtt hallgatta a himnuszt.

„Három éve már nincs klubom. Úgy volt, hogy befejezem a pályafutásomat, mivel az édesapám betegsége miatt már nem akartam Európába visszatérni. Chilében van csapatom, de ott sem játszom. Kicsit mérges voltam, amikor korábban elfelejtettek a válogatottnál, de most ajándékként fogom fel, hogy újra játszhatok egy világversenyen”mondta Marco Oneto a dán Tv2-nek.

De hogyan lehetséges ez? A csatorna szakértője, Claus Möller Jakobsen a chilei válogatott szövetségi kapitányánál, Matteo Garraldánál érdeklődött.

„Oneto három másik válogatott társával együtt különedzéseken vett részt Garralda irányításával. Mindannyian dolgoznak, de esténként heti három-négy alkalommal két órákat szoktak tréningezni” – magyarázta a szakértő, mit tudott meg.

Nagyjából másfél éve tartanak ezek az edzések, így az, hogy nincsen klubja, nem akadályozta meg a beválogatását. Főleg, ha azt vesszük, hogy Chilében nincs normális bajnokság. Kisebb regionális versengések léteznek, aztán országos szinten is összecsapnak a csapatok, de az egész elég szervezetlen.

Onetón kívül a kapus Felipe Barrientosnak sincs klubja a chilei keretben szereplő játékosok közül. A 36 éves játékos két védéssel, köztük egy hetes hárításával jelentkezett Egyiptom ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik