N. T. 2021.01.14 17:11 Frissítve: 2021.01.14 17:24

Férfi kézi-vb: három éve klub nélkül a volt veszprémi, mégis játszott a nyitó meccsen

Mint beszámoltunk róla, a házigazda Egyiptom hat góllal legyőzte Chilét a férfi kézilabda-világbajnokság szerdai nyitó meccsén. A dél-amerikaiaknál pályára lépett a korábban Veszprémben is megforduló Marco Oneto. A 38 éves beálló három éve klub nélkül áll, de hetente három-négy alkalommal egyéni edzésen vett részt a szövetségi kapitány segítségével, és a vb-keretbe is bekerült.

Meglepetésre Oneto (a labdával) is feltűnt a chilei csapatban (Fotó: AFP)

 

Három évvel ezelőtt úgy tűnt, Oneto befejezte a pályafutását. Az elnyűhetetlen beálló európai karrierje során megfordult többek között a Barcelonában, a Veszprémben és a Magdeburgban is. Ehhez képest meglepetésre az egyiptomi vb szerdai nyitó meccse előtt a társaival együtt hallgatta a himnuszt.

„Három éve már nincs klubom. Úgy volt, hogy befejezem a pályafutásomat, mivel az édesapám betegsége miatt már nem akartam Európába visszatérni. Chilében van csapatom, de ott sem játszom. Kicsit mérges voltam, amikor korábban elfelejtettek a válogatottnál, de most ajándékként fogom fel, hogy újra játszhatok egy világversenyen” – mondta Marco Oneto a dán Tv2-nek.

De hogyan lehetséges ez? A csatorna szakértője, Claus Möller Jakobsen a chilei válogatott szövetségi kapitányánál, Matteo Garraldánál érdeklődött.

„Oneto három másik válogatott társával együtt különedzéseken vett részt Garralda irányításával. Mindannyian dolgoznak, de esténként heti három-négy alkalommal két órákat szoktak tréningezni” – magyarázta a szakértő, mit tudott meg.

Nagyjából másfél éve tartanak ezek az edzések, így az, hogy nincsen klubja, nem akadályozta meg a beválogatását. Főleg, ha azt vesszük, hogy Chilében nincs normális bajnokság. Kisebb regionális versengések léteznek, aztán országos szinten is összecsapnak a csapatok, de az egész elég szervezetlen.

Onetón kívül a kapus Felipe Barrientosnak sincs klubja a chilei keretben szereplő játékosok közül. A 36 éves játékos két védéssel, köztük egy hetes hárításával jelentkezett Egyiptom ellen.

2021.01.21 17:43:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A férfi kézilabda-válogatott újabb győzelmet aratott, immáron a középdöntőben, szombaton jönnek a lengyelek.

2021.01.20 15:37:39

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Elek Gábor csapata szinte végig vezetve verte meg két góllal a csoportelsőségért küzdő franciákat.

2021.01.19 18:24:02

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Van, amit lehet és érdemes eltanulni tőlük, vagy legalább megpróbálni megérteni, mitől ilyen eredményesek.

2021.01.19 19:43:13

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A magyar válogatott egy góllal megnyerte a csoportrangadót, így négy pontot visz a következő körbe.

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.