VARGA ÁDÁM
VARGA ÁDÁM
2021.09.18 18:36 Frissítve: 2021.09.18 20:06

Férfi kézi: szupercsapatot építenek Norvégiában, Sagosen is hazatérhet

Sander Sagosen mellett több játékossal felvette már a kapcsolatot a norvég férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Kolstad vezetősége. A klubnál topcsapatot akarnak építeni – írja a tv2.no.

 

Sagosent is hazacsábítaná a Kolstad (Fotó: AFP)


A portál értesülései szerint a Kolstad több norvég válogatott játékost hazacsábítana, köztük Sander Sagosent (THW Kiel), Magnus Rödöt (SG Flensburg-Handewitt) és Magnus Gullerudot (SC Magdeburg). A hazai sztárok mellett izlandi kézilabdázók is érkezhetnek a trondheimi klubhoz.

„Merész gondolat és egy vicces álom. Trondheimből származom, így természetesen fantasztikus lenne, de ehhez sok mindennek kell történnie. A szerződésem 2023-ig szól Kielben, senki nem tudja, mit hoz a jövő. Mindannyiunk álma lenne valami nagy dolgot létrehozni Norvégiában” mondta el Sagosen.

A 26 éves világklasszis hozzátette, ha a Bajnokok Ligájában is versenyképes csapat épül, akkor szívesen csatlakozna.

„Tudom, hogy sok pletyka kering most rólunk, de nem mondhatok róluk semmit. Az álmunk az, hogy hazahozzuk Sander Sagosent. Vannak álmaink, elképzeléseink és ambícióink. A cél az, hogy 2024-re Norvégia legjobb férfi klubja legyünk. Ezért dolgozunk, és mindent ennek megfelelően teszünk” – nyilatkozta Jostein Sivertsen, a Kolstad vezérigazgatója a TV 2-nek.

A norvég TV 2 szakértője, Bent Svele elmondta, hogy a Kolstad valóban megkezdte a „játékosvadászatot”. Ehhez komoly pénzügyi fedezet kell, amire még nem volt példa a norvég kézilabdában.

A kispadra egyébként Christian Berge, a norvég válogatott szövetségi kapitánya a jelölt, akinek 2025-ig van szerződése a nemzeti csapatnál.

A Kolstad az előző évadot a 7. helyen zárta a bajnokságban, a jelenleg zajló idényben három mérkőzésen három vereséget szenvedett el. Norvégiában a 2011–2012-es kiírás óta a Máthé Dominikot is foglalkoztató Elverum az egyeduralkodó.

2021.10.17 15:12:29

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A magyar csapat végig uralta a meccset, és magabiztos győzelmet aratott a női kézi BL-ben.

2021.10.16 15:09:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Mindkét csapat nyerhetett volna, végül igazságos döntetlen született Érden.

2021.10.15 22:22:53

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Van, amikor a múlt nem elandalít, hanem – kötelez.

2021.10.14 20:11:01

Kézilabda BACSKAI JÁNOS (percről percre), VINCZE SZABOLCS (összefoglaló)

Corrales és Nenadics vezérletével a magyar csapat hét góllal győzött a portugáliai BL-mérkőzésen.