Férfi kézi: szerződést bontott a korábbi veszprémi kapussal a BL-csapat

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 10:38
null
Pesic 2013 óta erősítette a Meskov Bresztet (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Egészségügyi okok miatt felbontotta a csapatkapitány, Ivan Pesic szerződését a fehérorosz Meskov Breszt férfi kézilabdacsapata – írja a klub közleménye.


Pesic
az idény elején nem tudott a csapat rendelkezésére állni egészségügyi okok miatt, utána javult az állapota, októberben több meccsen is pályára lépett. A problémák azonban továbbra sem teszik lehetővé, hogy optimális formába kerüljön.

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, felépülése hosszabb időt vesz igénybe, és nagy a súlyos szövődmények kockázata. Emiatt az orvosi bizottság eltiltotta a professzionális sporttevékenységtől.

A klub a jövőben nem kockáztatná a horvát kapuvédő egészségét, így felbontotta a szerződését – a 32 éves kézilabdázó 327 mérkőzésen védte a csapat kapuját 2013 óta.

Pesic a Nantes-hoz írt alá szeptemberben a 2022–2023-as évadtól, a francia klub még nem reagált a Breszt közleményére.

A BL idei kiírásában pont nélkül álló Meskov Breszt a csapatkapitány helyére szerződtette a fehérorosz válogatott kapust, Vjacseszlav Szoldatenkót, aki Romániából tér haza.

Mint ismert, Pesic a 2008–2009-es idényben védett Veszprémben. A Cozma-gyilkosság során súlyos sérülést szenvedett, el kellett távolítani az egyik veséjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik