V. J. 2020.09.09 15:40 Frissítve: 2020.09.09 17:31

Férfi kézi NB I: a Fradi elindult Egerbe, de nem lesz meccs

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő SBS-Eger hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a csapat több játékosának rosszulléte miatt nem állnak ki a Ferencváros elleni, ma 18 órakor rendezendő bajnoki mérkőzésre. Az MKSZ hozzájárult a találkozó elhalasztásához, az új időpontot később jelölik ki.

Az FTC elindult Egerbe, de mérkőzés nem lesz (Fotó: Török Attila)

 

Az egri férfi kézilabdacsapat hét játékosa is lázra, fejfájásra, illetve rossz közérzetre panaszkodott a hét elején, ezért a klub az egész keretet koronavírustesztre küldte a városban található Markhot Ferenc Kórházba. Azóta nem találkozott a keret, és edzést sem tartottak. 

Mivel a vizsgálat eredménye még nem ismert, az egri klub kockázatosnak ítélte meg a ma este 18 órára kiírt, Ferencváros elleni bajnoki meccs megrendezését, így a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) bevonásával kezdeményezte az FTC-nél a találkozó elhalasztását.

Az egriek közlése szerint a fővárosiak a kérelmet (először) elutasították, sőt információink szerint a vendégek már el is indultak Egerbe, de a hazaiak jelezték: nem állnak ki a mérkőzésre.

Az FTC később megerősítette a Facebookon, hogy a csapat elindult, és azt is írták, a szövetség arról számolt be nekik, hat egri tesztje is pozitív lett.  

Az MKSZ a honlapján is jelezte a pozitív teszteket, viszont egyúttal azt is írta, hogy az Eger közleményével ellentétben mind a két csapat a találkozó elhalasztását kérelmezte, amihez a szövetség hozzájárult. A mérkőzés új időpontjának kijelölésére később kerül sor.

Az FTC a honlapján részletesen is kifejtette, hogyan alakultak az  elmúlt napok. „Az ellenféltől hétfőn azt a tájékoztatást kapta klubunk, hogy több játékosa is betegséggel küzd. Az egri vezetők két nappal később, szerda délelőtt azt kérték tőlünk, hogy mivel nem érkezett meg a kedden reggel levett minták eredménye, ezért halasszuk el a mérkőzést. A Ferencváros a Magyar Kézilabda-szövetség állásfoglalása szerint járt el, azaz mivel nem érkezett hír pozitív tesztről, csapatunk 14 órakor elindult Egerbe.

Félúton, 15.15-kor az SBS-Eger tájékoztatta klubunkat, hogy megérkeztek a tesztek eredményei, és kiderült, hogy több egri játékos is pozitív tesztet produkált.

Amint klubunk értesült arról, hogy az SBS-Eger csapatában hat fő pozitív COVID-19 tesztet diagnosztizáltak, a teszteredmények tekintetében az FTC a sportszerűség, a járványügyi protokoll és az MKSZ ajánlásait betartva hozzájárult a mérkőzés elhalasztásához.”

Mint beszámoltunk róla, kedden a női NB I-ben maradt el a Győr–Békéscsaba mérkőzés, miután a vendégek egyik játékosánál koronavírus-gyanúja merült fel. 

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.