Férfi kézi NB I: a Fradi elindult Egerbe, de nem lesz meccs

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 15:40
null
Az FTC elindult Egerbe, de mérkőzés nem lesz (Fotó: Török Attila)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő SBS-Eger hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a csapat több játékosának rosszulléte miatt nem állnak ki a Ferencváros elleni, ma 18 órakor rendezendő bajnoki mérkőzésre. Az MKSZ hozzájárult a találkozó elhalasztásához, az új időpontot később jelölik ki.

Az egri férfi kézilabdacsapat hét játékosa is lázra, fejfájásra, illetve rossz közérzetre panaszkodott a hét elején, ezért a klub az egész keretet koronavírustesztre küldte a városban található Markhot Ferenc Kórházba. Azóta nem találkozott a keret, és edzést sem tartottak.

Mivel a vizsgálat eredménye még nem ismert, az egri klub kockázatosnak ítélte meg a ma este 18 órára kiírt, Ferencváros elleni bajnoki meccs megrendezését, így a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) bevonásával kezdeményezte az FTC-nél a találkozó elhalasztását.

Az egriek közlése szerint a fővárosiak a kérelmet (először) elutasították, sőt információink szerint a vendégek már el is indultak Egerbe, de a hazaiak jelezték: nem állnak ki a mérkőzésre.

Az FTC később megerősítette aFacebookon, hogy a csapat elindult, és azt is írták, a szövetség arról számolt be nekik, hat egri tesztje is pozitív lett.

Az MKSZ a honlapján is jelezte a pozitív teszteket, viszont egyúttal azt is írta, hogy az Eger közleményével ellentétben mind a két csapat a találkozó elhalasztását kérelmezte, amihez a szövetség hozzájárult. A mérkőzés új időpontjának kijelölésére később kerül sor.

Az FTC a honlapján részletesen is kifejtette, hogyan alakultak az elmúlt napok. „Az ellenféltől hétfőn azt a tájékoztatást kapta klubunk, hogy több játékosa is betegséggel küzd. Az egri vezetők két nappal később, szerda délelőtt azt kérték tőlünk, hogy mivel nem érkezett meg a kedden reggel levett minták eredménye, ezért halasszuk el a mérkőzést. A Ferencváros a Magyar Kézilabda-szövetség állásfoglalása szerint járt el, azaz mivel nem érkezett hír pozitív tesztről, csapatunk 14 órakor elindult Egerbe.

Félúton, 15.15-kor az SBS-Eger tájékoztatta klubunkat, hogy megérkeztek a tesztek eredményei, és kiderült, hogy több egri játékos is pozitív tesztet produkált.

Amint klubunk értesült arról, hogy az SBS-Eger csapatában hat fő pozitív COVID-19 tesztet diagnosztizáltak, a teszteredmények tekintetében az FTC a sportszerűség, a járványügyi protokoll és az MKSZ ajánlásait betartva hozzájárult a mérkőzés elhalasztásához.”

Mint beszámoltunk róla, kedden a női NB I-ben maradt el a Győr–Békéscsaba mérkőzés, miután a vendégek egyik játékosánál koronavírus-gyanúja merült fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik