Férfi kézi MK: a Tatabánya legyőzésével a Fejér-B.Á.L. Veszprém a négy között

Vágólapra másolva!
2022.03.23. 20:12
null
Imanol Garciandia a nyolc góljának a felét a második félidő első öt percében dobta (Fotó: Dömötör Csaba – archív)
A Pick Szeged 34–24-re legyőzte otthon a Gyöngyöst a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében, ezzel a Budakalász és a Telekom Veszprém után harmadik csapatként bejutott a győri négyes döntőbe. A final four mezőnye a Tatabányát búcsúztató Fejér-B.Á.L Veszprém együttesével lett teljes.

 

A Bajnokok Ligájában a Flensburg elleni párharcra készülő, a bajnokságban listavezető Pick Szeged megkezdte szereplését a Magyar Kupában is, a Gyöngyöst fogadta a négy közé jutásért. A két csapat tavaly novemberi, szegedi bajnokiján a hazaiak tíz góllal, 36–26-ra győztek.

A mostani mérkőzés 12. percében még 5–5 volt az eredmény, utána azonban a Szeged egy 7–1-es szériával 12–6-ra meglépett. A vendégeknek az első félidő utolsó tíz percében sikerült megfékezniük a hazaiakat, a szünetig feljöttek négy találatra (15–11).

A második félidőt Imanol Garciandia góljaira alapozva a Szeged 5–0-s sorozattal kezdte (20–11). A Konkoly Csabát váltó Sándor Ákos, Kiss Dániel páros időkérése után a gyöngyösiek rendezték a sorokat, a 42. és a 49. perc között többször is felzárkóztak hat gólra, ám a hajrában a hazaiak ismét megléptek (34–24).

Szegedi oldalon a meccsre benevezett mezőnyjátékosok közül Nik Henigman kivételével mindenki lőtt legalább egy gólt. A vendégek bosnyák balátlövőjének, Dino Hamidovicnak pocsék napja volt, a magyar szövetség statisztikái szerint nyolc lövésből csak egy gólt szerzett.

A Szeged előtt a Budakalász és a Telekom Veszprém jutott már be a Magyar Kupa áprilisi, győri négyes döntőjébe. Utolsóként pedig a Fejér-B.Á.L. Veszprém együttese, amely hazai pályán hat góllal, 38–32-re megverte a Tatabányát. A találkozón az első perctől a hazaiak vezettek, Győri Mátyásék végig csak futottak az eredmény után. Balogh Zsoltot, a vendégek válogatott jobbátlövőjét piros lappal már a hatodik percben kiállították – aztán az 50. percben a harmadik kétperces büntetését begyűjtő Ancsin Gábort is elveszítette a Tatabánya. A mérkőzés legjobbjának a 13 gólig jutó Éles Benedek bizonyult, míg Széles Ákos nyolcszor volt eredményes.

Az elődöntő sorsolására március 28-án, hétfőn kerül sor az M4 Sport kézilabda-magazinjában.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Pick Szeged–He-Do B. Braun Gyöngyös 34–24
(15–11)
Legjobb dobók: Garciandia 8., ill. Markez 5
Fejér-B.Á.L. Veszprém–Grundfos Tatabánya KC 38–32 (18–15)
Ld: Éles B. 13, Széles 8, ill. Hornyák 6, Győri M. 6, Juhász Á. 6

Korábbi eredmények
Telekom Veszprém–FTC 40–28
Budakalász–SBS Eger 34–26

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik