Nemzetisport.hu 2013.02.19 09:13 Frissítve: 2015.01.05 01:01

Férfi kézi: Lékainak tíznapos pihenőt írt elő az orvos

Ujjsérülést szenvedett a szlovén Celje PL férfi kézilabdacsapatának egyik vezéregyénisége, Lékai Máté. A Szegedről igazolt magyar válogatott irányító azonban bizakodó a csütörtöki játékát illetően, még annak ellenére is, hogy a csapatorvos elsőre tíznapos kihagyást említett neki.

 

„Kificamodott az ujjam, borzalmasan fáj, és csak reménykedni tudok, hogy nem lesz igaza a Celje csapatorvosának, vagyis nem kell tíz napot szinte teljes tétlenségben töltenem – mondta a válogatott irányító. – A Constanta elleni BL-meccsünkön balszerencsésen ütköztem az egyik védővel és a jobb-, vagyis a lövőkezem gyűrűsujja bánta."

Amint arról beszámoltunk: Vladan Matics edző alakulata – többek között Lékai találataival és remek gólpasszaival – nagyobb gond nélkül, öt góllal (24–19) nyert otthon a román bajnok ellen.

„Győzelmünknek köszönhetően a továbbjutás kapujában állunk, és csak több kellemetlen meglepetés hiúsíthatná meg a nyolcaddöntőbe kerülésünket – folytatta Lékai Máté. – Nehezen elképzelhető, hogy a Constanta megverje a Kielt, mi pedig csütörtökön Göteborgban hét góllal kikapjunk Sävehoftól. A továbbjutással el is érnénk a célunkat, hiszen nagyon fiatal, több súlyos sérüléssel bajlódó együttesünktől ennél jobb eredmény egyelőre nem várható."

A magyar játékos bizakodik, hogy a kezét leragasztva, beinjekciózva már csütörtökön is megpróbálkozhat a játékkal, de kockáztatni nem akar.

„Ha nem tudom kellően segíteni a csapatot, akkor inkább átadom a helyem – mondta. – Nem hiányzik a rásérülés, mert a jövő héten négyes döntő lesz a Szlovén Kupában, valamint bajnokira érkezik hozzánk a Maribor, és ezzel be is fejeződik az alapszakasz."

2021.09.28 08:55:35

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A Győri ETO olimpiai bajnoka őszintén vallott gyengeségeiről, a francia válogatott titkáról és saját vállalkozásáról.

2021.09.26 15:09:41

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A második félidőben állva hagyta az ETO az oroszokat, és iskolajátékkal nyert.

2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.