H. K. 2020.11.23 15:38 Frissítve: 2020.11.23 16:42

Férfi kézi: Lékai már edz, de játékengedélyt még nem kapott

„Nagyon enyhe lefolyású volt nálam a koronavírus, az már nehezebb volt, hogy a családomtól két hétig távol voltam” – árulta el Lékai Máté a Reggeli Startban. A Telekom Veszprém kézilabdázója elhagyott fogának történetét is elmesélte, elmondta, hogy milyen lesz a karácsonya és az ünnep kapcsán a kölni BL Final Four is szóba került.

 

Izomzat mellett egy fogát is elvesztette Lékai (Fotó: Török Attila)

„Izmot veszítettem meg az ízületeim fájnak, most, amikor visszatérek” – adott helyzetjelentést a Reggeli Startban a koronavíruson átesett Lékai Máté. – „A mozgást elkezdtem, természetesen a vizsgálatok után, egyelőre dolgozom, hogy visszanyerjem az erőmet; azt nem tudom pontosan, hogy mikor kapom vissza a játékengedélyt – szerintem heteken belül.” 

A Veszprém csapatából öten koronavírus, ketten sérülés miatt nem játszottak az Aalborg ellen 33–27-re megnyert BL-mérkőzésen.

A válogatott kézilabdázónak már a betegségét megelőzően kijutott a jóból: „Fogam még mindig nincs sajnos, feleségem legnagyobb bánatára. Ligetvári Patrikkal ütköztem edzésen, és kiverte a fogamat. Neki szétnyílt a keze, a fogamtól, nekem meg a fogam bánta ezt a történetet.”

Az irányító a járvánnyal kapcsolatban azt mondta, hogy „mindenki kerülhet ilyen szituációba, előbb vagy utóbb elkerülhetetlen, hogy legyenek koronavírusosok a csapatban, ráadásul mindig van sérülés is. Mindig azzal a csapattal kell megnyerni a mérkőzést, amelyik rendelkezésre áll.”

A következő hetekben a Kiellel és a Barcelonával is megmérkőzik a Veszprém férfi kézilabdacsapata a BL-ben, majd a Szeged elleni bajnokit követően az előző szezonból eltolt kölni BL Final Four következik, ahol újra a Kiel lesz az ellenfél az elődöntőben.

„Olyan, mintha májusban lennénk már, amikor szinte csak rangadó van és eldőlnek a kérdések. A december hónap a BL-csoportunkban elfoglalt helyünket is nagyban befolyásolni fogja”. Lékai Máté a kölni négyesdöntőt illetően elmondta a Reggeli Startban: „Életemben először a karácsony mindhárom napján edzeni fogunk, bízom benne, hogy nem lesz nálunk fertőzött, és akkor ki tudunk menni a Final Fourra, és a célunk, hogy megnyerjük – de a másik három csapatnak is.”

A Bajnokok Ligája Final Fourt december 28–29-én rendezik Kölnben.

A teljes beszélgetés ide kattintva megtekinthető.

2021.11.26 19:11:51

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Az olimpiai bajnok nagy előnyt szerzett az első félidőben a felkészülési meccsen, de a második játékrészben feljavult a magyar csapat.

2021.11.25 20:34:08

Kézilabda NAGY PÉTER, PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Remek első félidei teljesítményével begyűjtötte a két pontot a Tisza-parti alakulat, és feljött a második helyre.

2021.11.25 15:31:38

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Javította botlását a BL-ben a magyar csapat, idehaza már fölényes sikert aratott az ukrán csapat felett.

2021.11.20 17:18:03

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Pintea hat, Fodor, Háfra és Nze Minko öt-öt gólig jutott, továbbra is hibátlanok Ambros Martínék.