Férfi kézi: Källman két dolgot szeretne tisztázni, reagált a Szeged is

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.13. 14:08
null
Jonas Källman szükségét érezte annak, hogy tisztázzon két fontos dolgot (Fotó: Dömötör Csaba)
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosa, Jonas Källman az Instagram-oldalán nyilatkozott ismét a klubból való leendő távozásának részleteiről, a Tisza-parti együttes pedig erre reagálva közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, ebben azt is kifejti, lezártnak tekinti a történteket. A balszélső leszögezte, nincs harag a csapat és közte.

 

A Mol-Pick Szeged múlt kedden bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Jonas Källman az idény végén lejáró szerződését. A kézilabdázó ezután a svéd Aftonbladetnek adott interjút, amelyben többek között arról is beszélt, hogy szívesen maradt volna a Tisza-parti együttesnél. A Szeged nem sokkal később közleményben reagált a csapatkapitány által mondottakra: „csalódottságunkat szeretnénk kifejezni, hogy a megjelent információk hitelességéről az azt leíró, majd átvevő média nem bizonyosodott meg” – írták.

Jonas Källman szerdán a hivatalos Instagram-oldalán így fogalmazott:

„Szükségét érzem annak, hogy tisztázzak két fontos dolgot. Először is, ami a jövőmet illeti, a Mol-Pick Szeged a jövőmet érintő végleges döntést május harmadikán közölte velem, megbeszélés keretében. Másodszor, nem ajánlott fel nekem semmiféle opciót a klubban maradásra. Nincs harag a csapat és köztem, de úgy gondoltam, ezt tisztázni kell.”

 


 

A Szeged reagált a posztra, változtatás nélkül idézzük a közleményét:

„Klubunk a korábban megjelent hírek kapcsán már tisztázta a felmerült félreértéseket. Ismét szeretnénk leszögezni, hogy csapatkapitányunkkal tavaly decemberben közölte a szakmai stáb, hogy a posztján más megoldásban gondolkozik, Jonas pedig azt a tájékoztatást adta, hogy mindenképpen folytatni szeretné a játékot. Decemberi megbeszéléseinken megegyeztünk, hogy mivel mi a 2021–2022-es szezon csapatában harmadik számú opcióként számolunk vele – magyarán csak akkor hosszabbítanánk meg a szerződését, ha más játékossal vagy játékosokkal nem tudunk megegyezni –, így kereshet magának más csapatot játékos karrierje folytatására, különös tekintettel arra, hogy saját tájékoztatása alapján is legalább még egy évig még játszani kíván. Ezt a tájékoztatást a játékos elfogadta. A december óta eltelt időszakban Jonas is azt a közölte a klubbal, hogy van ajánlata más országból. Mi ezt tudomásul vettük, és amint a posztja betöltésre került, természetesen ismét személyesen tájékoztattuk. Ő ekkor jelezte felénk, hogy nincs aláírt szerződése a következő szezonra más klubbal, amit mi tudomásul vettünk, és elmondtuk neki, hogy sajnos biztosan nem hosszabbítjuk meg a szerződését. Tekintettel arra, hogy a saját kifejezett döntése értelmében a következő szezont játékosként kívánja tölteni, természetesen a klub nem számolt vele más pozícióban. Részünkről a történetet lezártnak tekintjük, és az előttünk álló komoly kihívásokra koncentrálunk, ez egyben az elvárásunk is minden játékosunk felé.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik