Kézilabda: Pastor nyártól az egyiptomi válogatottat irányítja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.03.06. 19:24
null
Juan Carlos Pastor lesz az egyiptomiak új szövetségi kapitánya (Fotó: <strong><a href="https://www.facebook.com/photo/?fbid=1213543422774668&amp;set=a.685555378906811" target="_blank">Facebook/Rasmus Boysen</a></strong>)
Az egyiptomi válogatott az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzőjét, Juan Carlos Pastort nevezte ki az új szövetségi kapitánynak. A spanyol tréner nyáron veszi át az afrikai együttes irányítását.

 

Mint ismert, 2023. június 30-án közös megegyezéssel megszűnik Juan Carlos Pastor vezetőedző és segítője, Marko Krivokapics szerződése a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál.

A spanyol tréner nyáron az egyiptomi válogatott élén folytatja edzői pályafutását, miután a szövetség nem hosszabbította meg Roberto García Parrondo, a szegediek korábbi kézilabdázójának szerződését, mert nem szerette volna otthagyni klubcsapatát, a német MT Melsungent.

„Pastort azért szerződtettük, hogy érmet nyerjünk a 2024-es olimpián” – nyilatkozta Amr Szalah, a szövetség főtitkára, miután egyéves szerződést kötöttek az edzővel. Pastor három magyar bajnoki címet, egy-egy Magyar Kupát és EHF-kupát nyert a csongrádiakkal.

„Nagy köszönet jár először is azért, hogy 2013-ban leülhettem ennek a csodálatos klubnak a kispadjára. Szép időszak van mögöttünk, sikerek, győzelmek, amelyekre mindenki nagyon büszke. De még nincs itt a búcsú ideje, rengeteg feladatunk van, hiszen az idényből sok-sok meccs hátra van. Nem adtunk alább semmiből, minden fronton szeretnénk minél jobban és eredményesebben szerepelni. Csak előre tekintünk, dolgozunk, edzünk azért, hogy ez a szezon is emlékezetes maradjon” – mondta korábban Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Pastor 2004 és 2008 között a spanyol válogatottat vezette, 2005-ban világbajnoki arany,- 2006-ban Európa-bajnoki ezüst-, 2008-ban pedig olimpiai bronzérmet nyert hazája nemzeti csapatával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik