Férfi kézi: horvát balszélsőt igazolt a Szeged – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.05.12. 12:37
null
Martin Jelinic a Szegedhez igazolt (Fotó: pickhandball.hu)
A Pick Szegednél folytatja Marin Jelinic horvát válogatott balszélső. A klub a honlapján jelentette be, hogy 2023. július elsejei kezdő dátummal kétéves szerződést írt alá a 26 éves játékossal.

„Kiváló adottságai vannak, gólerős, és védekezésben kettes pozícióban is jól használható. Csapatával rendszeresen szerepelt a nemzetközi porondon, a horvát válogatottban pedig egyre fontosabb szerepet tölt be, így biztos vagyok abban, hogy nagy erőssége lesz csapatunknak” – nyilatkozta Kiss Bence, a Szeged cégvezetője Marin Jelinic átigazolása kapcsán.

A horvát balszélső 1996. decemberében született a 17 ezres lakosságú Metkovicban. Itt ismerkedett meg a kézilabda alapjaival mielőtt Kastela csapatához igazolt. Ezt követően 2017-ben váltott a nasicei Nexe együtteséhez.

Jelinic a horvát bajnokságban mellett a nemzetközi porondon is játszott, előbb az EHF-kupában, majd az Európa-ligában. Hat idény alatt összesen 199 gólt szerzett, az idén 58 találatnál jár. A horvát válogatott tagjaként szerepelt a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon, illetve a világbajnokságon is.

„Nagyon boldog vagyok, hogy az OTP Bank–Pick Szeged csapatához igazolhatok, aláírhattam a szerződésem. Szeretném azzal kezdeni a székfoglalómat, hogy Szeged gyönyörű város, ezt a 2022-es Európa-bajnokság alatt megtapasztaltam. Válogatott társaim, Luka Stepancic és Mario Sostaric is sok szépet mesélt mindenről, így nagy várakozással tekintek a szegedi szereplés elé. Egy kézilabdás számára világos, hogy mit jelent egy ilyen patinás, Európa-hírű csapatban szerepelni, mit jelent felhúzni a kék mezt, éppen ezért döntöttem a váltás mellett, hogy Szegedre igazolhassak. Hatalmas motivációval érkezem, és ígérem, az első naptól kezdve mindent megteszek azért, hogy a következő idényben is sikeresek legyünk. Tudom, hogy ebben a klubban pályára lépni nagy felelősség, de egyben kiváltság is. Sokat gondolok már arra, hogy bemutatkozzam a szegedi közönségnek, először futhassak ki a csodás hangulatú Pick Arénában, ezt már most nagyon várom” – nyilatkozta Marin Jelinic a klub honlapjának.

A Szegednek szüksége volt szélsőre, mert Alexander Blonz a nyáron a dán GOG-ban folytatja pályafutását, míg Jelinic helyét a Veszprémből hazatérő Manuel Strlek veszi át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik