Férfi kézi: fertőzés, a teljes szegedi csapat karanténban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.09.14. 14:39
null
A kép a szegediek nyári, szombathelyi edzőtáborozásán készült (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
A Mol-Pick Szeged egyik játékosánál hétfőn pozitív koronavírustesztet regisztráltak – tudatta hivatalos közleményében a szegedi kézilabdacsapat.

A fertőzöttel érintettségi kapcsolatba tartozó személyek (játékosok, stábtagok, további munkatársak) járványügyi elkülönítése haladéktalanul megtörtént, tesztelésükről a klub intézkedett. A felnőttcsapat teljes kerete, a stáb tagjai, valamint a velük érintkezésben lévő munkatársak jelenleg hatósági karanténban tartózkodnak – derül ki a közleményből.

A felnőttkeret edzéseit és egyéb hivatalos eseményeit felfüggesztették.

Mindez kétségessé tette a MOL-Pick Szeged–Paris Saint-Germain mérkőzés megrendezését, amely csütörtökön lenne a csongrádi megyeszékhelyen a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A teljes közlemény itt!

Szűcs Ernő Péter, a szegediek elnöke a Sport Tv YouTube-csatornáján adott interjúban elismerte, hogy az egyik játékos a fertőzött, és egy másik társa is hasonló tüneteket mutat.

Csütörtökön készül a második koronavírusteszt, annak leghamarabb péntekre lenne eredménye, addig nem is nagyon edzhetnek.

Az EHF-nek kell döntenie az ügyben, de a csütörtöki BL-mérkőzés nagy bizonyossággal elmarad.

„Ha belekényszerítenének a mérkőzésbe, edzés nélkül kellene játszani. Az EHF térfelét pattog a labda, de nem lesz meg a második teszt eredménye péntekig” – mondta Szűcs Ernő Péter, aki bízik benne, hogy észszerű és jóindulatú döntés születik az ügyben.

Az is elhangzott az interjúban, hogy a Sportkórház állásfoglalása szerint a koronavíruson tünetmentesen áteső sportolónak 2-4 hétig tilos edzenie, míg annak, akin a betegség tünetei is tapasztalhatóak, hat hétig tilos az edzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik