PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2022.02.08 09:16

Férfi kézi: Fekete Dávid majdnem ezer nap után játszott újra tétmeccset

Fekete Dávid játszott a Veszprém színeiben a Bajnokok Ligájában, tagja volt a 2018-as férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak, 2019 májusa óta azonban szinte semmit sem hallottunk róla. Sorozatos térdműtétei után 2022. február 5-én lépett pályára ismét tétmeccsen, immáron a Grundfos Tatabánya balszélsőjeként. 
Majdnem ezer nap. Ennyi idő után játszhatott újra tétmeccsen Fekete Dávid, akit január elején hívott el a Tatabánya próbajátékra, s szerződtette az idény végéig. A 25 éves balszélsőt nevezték is a Telekom Veszprém elleni bajnokira, Dragan Djukics vezetőedző pedig pályára is küldte.

„Nagyon vártam, hogy újra érezhessem a vaksz illatát, meglökdössenek, vagy én meglökdössek valakit. Szuper élmény volt” – mondta mosolyogva a korábbi válogatott kézilabdázó, aki úgy véli, híres gyorsasága mit sem kopott a hosszú rehabilitáció alatt, de nyilván tett is azért, hogy újra a régi legyen.

Fekete Dávid alig várta, hogy meglökdössék, vagy ő meglökdössön valakit (Fotó: Dömötör Csaba)

Videónkban arról is beszél, hogyan élte meg mentálisan a kézilabda nélkül töltött éveket, kik voltak a támasza, és azt is elárulja, hányszor kellett meggyőzni arról, hogy ne fordítson hátat a sportágnak. Emellett, arra is kitér, hosszú távú céljai között szerepel-e, hogy újra válogatott szinten játsszon. 

A pályán és azon kívül is erősítés a Tatabányának 
„Dávid a pályán, és azon kívül is erősítést jelent a csapatnak. Olyan játékos, aki az öltözőbe is mindig jó hangulatot hoz. Számára nagyon nagy dolog, hogy ennyi kihagyás után ismét tétmeccset játszhatott. Szeretnék neki a csapat nevében sok sikert kívánni! Bízunk benne, hogy ebben a nálunk töltött fél idényben eléri a céljait” – mondta Győri Mátyás, a Tatabánya irányítója, aki az utánpótlás-válogatottakból is jól ismeri a balszélsőt, hiszen 2014-ben együtt szereztek ezüstérmet az U18-as Eb-n. 
2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.