Férfi kézi Eb: a franciák sztárja lemarad a tornáról

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.12.25. 13:24
null
Remili kihagyja az Eb-t (Fotó: AFP)
Nedim Remili edzésen szenvedett lábszártörést, a francia válogatott jobbátlövője emiatt kihagyja a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságot – írja klubja, a Paris Saint-Germain közleménye.


A 95 válogatott meccsen 289 gólt szerző Remili hiánya mellett további gondok adódtak a franciáknál, ugyanis Nikola Karabatic, Benoit Kounkoud és Yanis Lenne koronavírustesztje is pozitív lett, mindhárman kihagyják a felkészülés elejét – számolt be róla a handnews.fr. A tokiói olimpián az All Star-csapatba beválasztott kapus, Vincent Gérard pedig családi tragédia miatt kezdi meg később az edzéseket.

A szövetségi kapitány, Guillaume Gille döntése értelmében Wesley Pardin, Julien Bos és Thibaud Briet csatlakozik a kerethez.

Nem Remili az első nagy név, aki sérülés miatt került ki a francia névsorból, korábban a Barcelona átlövője, Timothey N'Guessan dőlt ki.

Franciaország Szegeden lép majd pályára az Eb csoportkörében, Horvátország, Szerbia és Ukrajna ellen.

2022-ES FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia
C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

A 2022-es férfi kézi Eb-t január 13. és 30. között rendezik meg Magyarországon és Szlovákiában. Tizennyolc nap alatt 24 csapat 65 találkozót játszik. A csoportmeccseknek Budapest (a multifunkcionális csarnok), Debrecen (Főnix-csarnok), Szeged (Pick Aréna), Pozsony (2 csoport) és Kassa ad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony rendez mérkőzéseket, a záró hétvége a magyar fővárosban lesz. A magyar válogatott a továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik