Férfi kézi Eb: már 20 játékost lehet nevezni az eddigi 16 helyett

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.26. 20:44
null
Az EHF kibővítette a keretek létszámát (Fotó: Kovács Anikó)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága Bécsben tartotta meg márciusi ülését, melyen szóba került a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokság is. 

Az EHF döntése értelmében a magyar–szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságtól kezdődően a válogatottak továbbra is 35 fős bő keretet nevezhetnek, de az eddigi 16 fős szűkített listát kibővítették 20-ra. A négy játékost, aki végül nem lép pályára az adott mérkőzésen legkésőbb egy órával a pályára lépés előtt kell megneveznie a nemzeti csapatoknak. A változást azzal indokolták, hogy ezáltal is csökkenjen a játékosok terhelése a tornán.

A koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként az Európa-bajnokságra minden válogatottnak legalább két nappal az első mérkőzése előtt meg kell érkeznie.

A selejtezősorozat május 2-án zárul, addig minden mérkőzést le kell játszani, a korábban elhalasztott találkozókat is, mert a torna csoportsorsolására május 6-án kerül sor Budapesten.

2022-es férfi kézi Eb-t január 13. és 30. között rendezik Magyarországon és Szlovákiában.18 nap alatt 24 csapat 65 meccset játszik. A csoportmeccseknek Budapest (az épülő multifunkcionális csarnok), Debrecen (Főnix-csarnok), Szeged (az épülő új csarnok), Pozsony (2 csoport) és Kassa ad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony kap szerepet, a záró hétvége Budapesten lesz. A magyar válogatott a csoportkörben, valamint továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

A mezőnynek már tagja a két rendező ország válogatottja, valamint az előző Európa-bajnokságon döntős Spanyolország és Horvátország.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik