R. B. 2021.12.01 10:51 Frissítve: 2021.12.01 11:04

Férfi kézi: debütált az Európa-bajnokság imázsfilmje – videó

A januári, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság alig több mint 40 nap múlva kezdődik, a szervezőbizottság pedig újabb mérföldkőhöz érkezett. A tornát népszerűsítő imázsfilmmel december 1-jétől lehet találkozni a médiafelületeken.

Balról Szita Zoltán, Lékai Máté és Bodó Richárd az idei világbajnokságon (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

 

„Ha együtt szurkolunk, nincs lehetetlen!” – ez a fő üzenete a január 13-án kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságot népszerűsítő kisfilmnek. A klipben feltűnik Lékai Máté, Bánhidi Bence, Sipos Adrián, Bodó Richárd, Ligetvári Patrik és Mikler Roland, a világbajnoki 5. helyezett férfiválogatott meghatározó játékosai.

Lékai Máté
szerint egyre erőteljesebb a várakozás a válogatott játékosaiban a torna iránt, amely pályafutásuk egyik legnagyobb élménye lehet a hazai környezetnek és az új arénának is köszönhetően.

„Fantasztikus volt részt venni a kisfilm forgatásán. Nagyon tetszett a végleges változat is, és büszkék vagyunk arra, hogy szerepelhetünk benne. A legfontosabb ezzel együtt az, hogy a legjobb eredményt érjük el az Európa-bajnokságon” – mondta a magyar válogatott irányítója.

A házigazda magyar válogatott az új Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban játssza csoportmérkőzéseit, sorrendben Hollandia (január 13.), Portugália (január 16.) és Izland (január 18.) ellen. Amennyiben továbbjut csoportjából, a középdöntő mérkőzésein is a 20 ezer fős budapesti arénában lesz érdekelt, és a döntő hétvége mérkőzéseit is a magyar fővárosban rendezik.

2022.01.23 15:33:10

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Sziporkázó játék helyett ezúttal hatalmas küzdéssel szerezte meg a győzelmet a Győr a szívós dán Odense ellen.

2022.01.23 13:15:52

Kézilabda R. Gy.

Henny Reistad 13 gólt szerzett, a dán csapat hattal nyert a magyar bajnok ellen a női kézilabda BL-ben.

2022.01.20 23:23:54

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A szurkolást érzékelők sokkal kevésbé fújták be a hazai játékosok által elkövetett szabálytalanságokat, mint a találkozót laboratóriumi körülmények között néző kollégáik. A kutatók erre azt mondták, a játékvezetők így tartanak pajzsot maguk elé a lelátó népével szemben.