nemzetisport.hu 2015.04.15 16:25 Frissítve: 2015.04.16 09:21

Férfi kézi: Csurgón folytatja a válogatott kapus

Nyártól a Csurgó férfi kézilabdacsapatában folytatja a pályafutását Székely Márton – a Balatonfüredről távozó 25 éves válogatott kapus egy plusz egy éves szerződést írt alá.

Székely 2013-ban, a fővárosi PLER-től igazolt a rivális balatonfürediekhez, eleget téve ezzel a jelenlegi csurgói vezetőedző, Sótonyi László invitálásának. A pestszentlőrinci alakulatnál 13 évet töltött el, Balatonfüreden pedig a jelenleg is futó szezonnal együtt kettőt, „vándormadárnak" így semmiképp sem nevezhető – írja a cskk.hu.

„Lejár a szerződésem a Balatonfüredben és a következő egy plusz egy évre a külföldi ajánlatok dacára is a szimpatikusabb Csurgóhoz írtam alá, amelynek vezetői már hónapokkal ezelőtt megkerestek" – mondta Székely Márton a Nemzeti Sportnak.

„Az már most látszik, hogy a Füred aligha szerepelhet szeptembertől európai kupában – folytatta –, míg a Csurgónak erre kitűnő az esélye. Ez volt az egyik legfontosabb érv a klubváltásom mellett. A másik, hogy Sótonyi László edző és Perger Zsolt kapusedző irányításával újabb lendületet kaphat a fejlődésem. Mindkettőjükkel dolgoztam már együtt a Füredben és az FTC-PLER-ben, vagyis jól ismerjük, tiszteljük egymást."

 

Székely jelenleg Mikler Roland mögött a magyar válogatott második számú kapusa, a Portugália és Ukrajna elleni Eb-selejtezőkön egyaránt ott volt Talant Dujsebajev és Sótonyi László együttesében.

2022.01.16 17:19:05

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A magyar férfi kézilabda-válogatott roppant fontos győzelmet aratott második csoportmérkőzésén a részben hazai Eb-n.

2022.01.15 15:32:24

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már a félidőben hétgólos előnyt szerzett az ETO, és a másodikban sem vett vissza a lendületből.

2022.01.13 22:50:06

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Akkor is jött a kapkodás, amikor volt rá alkalom, hogy megfordítsák az állást.

2022.01.13 20:01:07

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A magyar válogatott első mérkőzésén kikapott az új MVM Dome-ban az Európa-bajnokságon.