Férfi kézi: Carlos Ortegának máris megvan az újabb csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.31. 00:15
Szerdán jelent meg a hír, hogy a Veszprém férfi kézilabdacsapatától szeptemberben menesztett Antonio Carlos Ortegát nevezték ki a japán férfiválogatott szövetségi kapitányának, de máris megvan a szakember újabb csapata is.

Mint ismert, a japán megbízatás csak egy hónapra szól, a cél, hogy eredményesen szerepeljenek Bahreinben az Ázsia-bajnokságon (január 15–28.), ahonnan az első öt csapat kvalifikál a 2017-es franciaországi világbajnokságra.Mint ismert, a japán megbízatás csak egy hónapra szól, a cél, hogy eredményesen szerepeljenek Bahreinben az Ázsia-bajnokságon (január 15–28.), ahonnan az első öt csapat kvalifikál a 2017-es franciaországi világbajnokságra.

A koppenhágai KIF Kolding beszámolója szerint közben már meg is egyezett a dán bajnok a spanyol szakemberrel, február 1-jén veszi át a gárdát, amelyet három és fél éven keresztül irányíthat.

„Nagyszerű hír a dán kézilabda és különösen a KIF Kolding számára, hogy egy ilyen rangos és sikeres edzőt, mint Ortega mutathatunk be” – ünnepelték a dánok új edzőjüket, akinél kiemelték, hogy tagja volt a Barcelonának, és hogy csapatainál agresszív védekezést és kemény támadójátékot vezet be, ami illik a gárda távlati terveibe.

„Alig várom, hogy az új évben elkezdjem a munkát a KIF Koldingnál – mondta ezt már a 44 éves spanyol tréner. – Újabb dán bajnoki címre kívánom vezetni a csapatot, és az a célunk, hogy Európa elitjével felvegyük a versenyt. A csapat értékei és filozófiája összhangban van az én felfogásommal, úgyhogy ez jó kapcsolatnak tűnik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik