Férfi kézi BL: „Végre sikerült az igazi arcunkat megmutatni"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.30. 21:04
Mint arról már beszámoltunk, az MKB-MVM Veszprém hazai pályán 29–20-ra legyőzte a Szentpétervárt, így a 2014-es folytatást hibátlan Bajnokok Ligája-mérleggel várja. A magyar csapat legeredményesebb játékosa, a hatgólos Iváncsik Gergő örül, hogy végre jó játékkal tudott nyerni az együttes, és reméli, hasonlóképpen folytatja együttese jövőre is.

„Megmaradt egy-két gólom, de igazából annak örülök, hogy végre sikerült az igazi arcunkat megmutatni hazai pályán – mondta a lefújást követően Iváncsik Gergő a DigiSportnak, akit a parádés ötödik góljáról is faggattak. – Sok idő nincs ilyenkor gondolkodni, alig pár századmásodperc, pont annyi, hogy megnézzük, hogy áll a kapus, aztán igazából keressük a helyet."Iváncsik Gergő a DigiSportnak, akit a parádés ötödik góljáról is faggattak. – Sok idő nincs ilyenkor gondolkodni, alig pár századmásodperc, pont annyi, hogy megnézzük, hogy áll a kapus, aztán igazából keressük a helyet."

„Én mindig kritikus vagyok saját magammal szemben, nem is akarnám magamat értékelni, de ettől függetlenül mondom, örülök, hogy jó játékkal tudtunk nyerni – ezzel pedig a veszprémiek hibátlan mérleggel várják a 2014-es folytatást: – Így van, hála Istennek, remélem, hogy ezen a mérkőzésen vagyunk tovább. Egy picit hullámzó volt a teljesítményünk, függetlenül attól, hogy vezetjük a BL-csoportot, nem volt egyszerű, elég döcögős volt, de hál' Istennek eddig mindig győztesen jöttünk le a pályáról, és reméljük, ezt tudjuk folytatni."

A nagyszerűen védő Fazekas Nándor örül, hogy ezúttal nem csak a kezdés sikerült fényesen, és Carlos Ortega vezetőedzővel együtt reméli, a válogatott mérkőzések után mindenki egészségesen, sérülésektől mentesen tér majd vissza a tavaszi folytatásra.

„A múlt héten nagyon jól kezdtünk, aztán a végére kiengedtünk, ezután pedig nem is tudtunk ismét felpörögni, és elég nehezen sikerült a végén megnyernünk a mérkőzést, mondhatjuk úgy is, hogy nagy szerencsével, remélem, hogy ebből tanultunk, és most már nem szeretnék ilyen mérkőzéseket játszani. Az látszott is a mai mérkőzésen, az első pillanattól az utolsóig úgy játszottunk, ahogy kell – nyilatkozta ezt már az első félidőben ötvenszázalékos mutató felett védő Fazekas. – Igazából én mindig azt mondom, a két pont legyen meg, a százalék már csak másodlagos. Örülök, ha hozzá tudok tenni a csapat sikeréhez, de az a fontos, hogy egy csapatként játsszunk, tavasszal még nehezebb mérkőzések várnak ránk."

„Egyrészt nagyon jó, hogy ennyi válogatott játékos játszik a csapatban, másrészt rizikós is a klub számára, hiszen a világversenyről visszaérkezés után benne van, hogy a fáradtság miatt könnyebben megsérülnek a játékosok" – tért ki a folytatásra a kapus.

„A védekezéssel elégedett vagyok, de a támadásban főleg az első félidőben nem teljesítettünk jól. Nem volt folyamatos a játék, Nagy László hiányát érzi még a csapat, de ami számomra fontos, az a védekező játék, és az ma kitűnő volt – vélekedett a mérkőzésről Carlos Ortega, akit a folytatásról is kérdeztek. – Meg kell várnunk, hogy mindenki visszatérjen a csapathoz, senki ne sérüljön meg. És remélhetőleg ott tudja folytatni a csapat, ahol most abbahagyta."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik