Férfi kézi BL: tizenhárom góllal nyert a PSG a Celje ellen

Vágólapra másolva!
2021.04.01. 22:21
null
Simán nyert a PSG (Fotó: AFP)
A PSG 37–24-re legyőzte a Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Motor Zaporizzsja 32–30-ra nyert hazai pályán a Meskov Breszt ellen, míg a Porto 32–29-es sikert aratott az Aalborg felett.

A kora esti mérkőzést megelőzően a Breszt számított valamivel esélyesebbnek, de ahogyan azt várni lehetett, kiélezett összecsapást vívtak egymással a felek. Az első félidőben a hazaiak voltak hatékonyabbak, többször léptek el két-három góllal, majd a szünetre is 15–12-es előnnyel vonultak.

A folytatásban a vendég fehéroroszok folyamatosan tartották a lépést a Motor Zaporizzsjával, sőt többnyire zárkózni is sikerült nekik, de egyenlíteni egyszer sem tudtak. A házigazda ukrán csapat a hajrát is bírta lendülettel, így végül 32–30-ra nyert az első mérkőzésen.

A PSG nem okozott csalódást a rajongóinak, és simán átgázolt a Celjén. A hazaiak csak az első félidő feléig tudták tartani a lépést a párizsiakkal, akik a szünetre már tízgólos, 21–11-es előnnyel vonulhattak.

A második játékrészben a Paris Saint-Germain nem dőlt hátra, s végig nyomás alatt tartotta a Celjét, a különbséget is növelte. A mérkőzés legjobbja a 21 éves francia Dylan Nahi volt, aki tíz találatig jutott, így bőven kivette részét együttese37–24-es sikeréből.

A Porto az előzetes várakozásoknak megfelelően végletekig kiélezett meccset játszott hazai pályán az Aalborg ellen. Az első félidő felénél a portugálok már hattal is elléptek (16–10), ám a vendégek feljebb kapaszkodtak, így 18–14-es hazai vezetéssel vonultak szünetre a felek.

A második felvonást az Aalborg kezdte jobban, amely folyamatosan zárkózott, majd ki is egyenlített (20–20). A Porto ezt követően fokozatot váltott, és a hajrá kezdetére ismét négygólos előnyhöz jutott. A dánok az utolsó percig próbálkoztak az újabb egyenlítéssel, de végül 32–29-re kikaptak.

A Veszprém 41–27-es sikert aratott a Vardar Szkopje otthonában, a mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashat. A Porto–Aalborg összecsapás visszavágóját április 7-én, a másik három párharcét pedig egy nappal később, április 8-án rendezik.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája adatbankja ide kattintva érhető el.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉSEK
Motor Zaporizzsja (ukrán)
–Meskov Breszt (fehérorosz) 32–30 (15–12)
Vardar Szkopje (északmacedón)–Telekom Veszprém 27–41 (11–21) – részletek itt!
Celje (szlovén)–PSG (francia) 24–37 (11–21)
Porto (portugál)–Aalborg (dán) 32–29 (18–14)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik