Másik folyó volt ez: a Telekom Veszprém elverte a Motort

VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 18:35
Hét góllal nyert, és visszavágott a múlt heti vereségért a Telekom Veszprém az ukrán Motor Zaporizzsjának a férfi Bajnokok Ligájában, így feljött a B-csoport második helyére.
Jól játszott a magyar csapat (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Jól játszott a magyar csapat (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
8. FORDULÓ
B-CSOPORT
TELEKOM VESZPRÉM–MOTOR ZAPORIZZSJA 36–29 (18–13)
Veszprém, 2500
néző. Vezette: Jorum, Kleven (norvégok)
VESZPRÉM: Corrales – Lékai 2, J. Omar 1, B. BLAGOTINSEK 1, Ligetvári 3, A. NILSSON 4, Strlek 4. Csere: GASPER MARGUC 9 (3), Maqueda, NENADICS 3, Lauge 5, Lukács P. 1 (1), Mahé 2, Ilic Z., SIPOS 1. Edző: Momir Ilics
ZAPORIZZSJA: Komok – Kozakevics 3 (2), Sebetic 2, Malasinskas 2, BOHAN 8, Horiha 3, Gyencov 1. Csere: Tutjunyik (kapus), PUHOUSZKI 5, Turcsenko 1, Molina, Kravcsenko, Doncov 1, Vjunik, Vasziljev 3. Edző: Gintaras Savukynas
Az eredmény alakulása. 8. perc: 3–4. 10. p.: 6–5. 17. p.: 8–9. 21. p.: 11–9. 26. p.: 16–9. 27. p.: 16–11. 35. p.: 22–16. 41. p.: 23–19. 48. p.: 30–23. 57. p.: 35–27
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Habár örülök a győzelemnek, nem vagyok maradéktalanul elégedett. Az első félidő elején támadásban elég lassúak voltunk, ami aggasztó, s a visszarendeződésre is felhívtam a figyelmet, amit a második játékrészben már meg tudtunk az elvárt szinten megvalósítani. Van miben fejlődnünk tehát.
Gintaras Savukynas: – Egyértelműen a Veszprém volt a jobb csapat. Nem kezdtünk rosszul, azonban a félidő közepén visszaestünk, és innentől már csak futottunk az eredmény után. Gyengébben játszottunk, mint a múlt héten, sok ziccert elrontottunk, majd ott volt a kapuban Corrales is, aki jól védett. A szünet utáni védekezéssel nem vagyok elégedett, a hazaiak túl sok könnyű gólt szereztek.

A csoport további csütörtöki mérkőzésein
Dinamo Bucuresti (román)–Flensburg (német) 20–28
Porto (portugál)–PSG (francia) 30–39

ÖSSZEFOGLALÓ

NEM ÚGY KEZDŐDÖTT a Telekom Veszprém–Motor Zaporizzsja csoportvisszavágó a Bajnokok Ligájában, mint a bakonyiak vereségével végződő egy héttel ezelőtti ukrajnai, amikor a kilencedik percig kellett várni az első magyar találatra. Ezúttal csak a másodikig, de mégsem folytatódott gólzáporral, miután az első tíz percben kevesebb mint ötven százalékos hatékonysággal támadtak a csapatok, miközben mindkét oldalon hiányzott a jó kapusteljesítmény: Rodrigo Corralesben az első tíz lövésből mindössze egy, a túloldalon Gennadij Komokban meg az egész első félidő során csak két lövés akadt el.

VÉLEMÉNYEK
Gasper MARGUC, a Veszprém jobbátlövője: – Örülünk a győzelemnek, nagyon kellett már a lelkünknek. A BL mezőnye, és főleg a csoportunk, rendkívül kiegyenlített. Az a csapat, amelyik nem tud százszázalékosan koncentrálni, könnyen belefuthat egy meglepő vereségbe. Ezúttal jól működött a játékunk, bizakodva vághatunk neki a csoportkör második felének.
Barisz PUHOUSZKI, a Motor Zaporizzsja irányítója: – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, hiszen a Veszprémet bántotta a múlt heti vereség. Nem kezdtük jól a mérkőzést, a távoli lövéseink egyáltalán nem ültek, s ez meghatározta a későbbieket is. Ennek ellenére küzdöttünk becsülettel, ám jobb volt a magyar csapat. A hozzáállásunkkal elégedettek lehetünk, hasonló mentalitással a hátralévő meccseinken is tudunk még meglepetést okozni.

A sárga lapokból viszont nem volt hiány, néhány perc után mindkét oldalon villantak, a hazaiaknál például a szlovén védő Blaz Blagotinsek egyszerűen megfogta és elemelte a földtől a remek helyzetben betörő fehérorosz beállót, Vjacseszlav Bohant, míg a vendégeknél a litván irányító, Aidenas Malasinskas tüntette el a labdával cselezni akaró veszprémi jobbszélsőt, Gasper Margucot. Jorge Maqueda is nagy lendülettel kezdett, ami sajnos később a hátrányára vált, a 12. percben ugyanis már a második kétperces kiállítását kapta, mire Momir Ilics lehozta, és már vissza se küldte többet.

Ahhoz képest, hogy az első meccsen elszenvedett vereség miatt volt mit törlesztenie Ilics csapatának, az első húsz percben nem úgy tűnt, mintha nagyon felszívták magukat a mieink, zömében döntetlen volt az állás. A 23. percben végre átszakadt a gát, a veszprémi színekben 600. találatát szerző szerb Petar Nenadics gyors duplájával ötgólos előnyt harcolt ki az Építők, amely rögtön meg is lovagolta a hullámot: Corrales a második tíz lövésből már hatot hárított, majd Manuel Strlek és Rasmus Lauge is betalált, így megnyugtató, 18–13-as vezetéssel mehetett szünetre.

A második játékrészben a hazaiaknak nem kellett mást tenniük, mint tartaniuk az előnyt, és ebben nem is volt hiba. Háromnegyedóra elteltével az egyik támadás végén Lékai Mátét darálták be középen az ukrán védők, a bírók sípja viszont néma maradt, a kontrázó vendégek pedig nem is zavartatták magukat, és csak a szurkolók hangos füttykoncertje után esett le a norvég játékvezetőknek is, hogy valami történt.

A hajrában Sipos Adrián szerzett látványos gólt, miután Lauge passzát nem tudta elsőre megfogni a vonalnál, de a felpattanó labdát egy kézzel elkapta, és bevágta. A vége sima lett, még a fiatal Lukács Péter is betalált, a Telekom Veszprém 36–29-os győzelme pedig azt jelentette, hogy a magyar rekordbajnok a Barca kielcei vereségével feljött a B-csoport második helyére.

GYEREKKOROM ÓTA ERRE VÁGYTAM – LUKÁCS AZ ELSŐ BL-GÓLJÁRÓL

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kielce (lengyel)871262–234+2814
2. TELEKOM VESZPRÉM853242–226+1610
3. Paris SG (francia)8413271–240+319
4. Barcelona (spanyol)8413245–228+179
5. Flensburg (német)8314222–2220 7
6. Motor Zaporizzsja (ukrán)835225–253–286
7. FC Porto (portugál)8215220–257–375
8. Dinamo Bucuresti (román)826228–255–274

PERCRŐL PERCRE

Forrás:
Forrás:


60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!


59. perc Turcsenko
a végére tartogatta az erejét: bombagóllal 36–29!

59. perc Lukács is eredményes, ez az első BL-gólja. Jobbal a jobb felsőbe pattint.

58. perc Corrales véd és véd, de Ligetvári bejátszása rossz, Gyenyiszov ziccerhez jut. Nem is rontja el.

57. perc Lukács passzából Ligetvári felugrásból, nyolc méterről eredményes. 35–27!

A Motor ebben a BL-idényben még nem szerzett pontot idegenben, a Veszprém minden hazai meccsét megnyerte. FORMA.

56. perc Corrales lábbal véd, de Doncov eredményes aztán Ilics mellől. Sipos mester eligazítást tart.

55. perc Doncov keze elsül, Lukács is a pályán a kis Ilics után. Lukács eredményes is Ligetvári passzából, a hatosról. 34–26! Lenne, ha nem a vonalról lett volna eredményes.

54. perc Időkérés a vendégektől. Kiszivárgott a taktika: Davaj, davaj!

52. perc Lauge passzát Strlek balról beugorva most a rövid sarokba húzza, lassan tíz közötte. Doncov újabb átlövése is Corralesé, Sipos eredményes beállóból, kis szerencsével.

51. perc Puhuszki a földről 8-ról a jobb sarokba lő, Sipos füle mellett milliméterekkel.

51. perc Nagyot véd a jobb alsó előtt Corrales Doncov bombasztikus átlövése után, Mahé elfut, nem tudja elrontani.

49. perc Marguc és Kozakevics gólváltása. Mahé passzát Lauge kissé balról jobbal a bal felsőbe varrja jobbal, 31–24!

48. perc Hazai időkérés.

47. perc
Mahé passzát Strlek balról jobbal a túlsó alsóba cunderezi, ez igen! Aztán Strlek ziccert ront, két méterről szinte, gigászi beugrásból... Sipos jól védekezett előtte ismét.

46. perc Jahja emelést Marguc jobbról ballal a rövid sarokba húzza vissza a levegőből. A bal alsóba: 28–23!

45. perc Rossz támadások egymás után, jó védekezés Sipostól.


44. perc Horiha kezd belelendülni, betör ismét a veszprémi falba.

42. perc Nilsson első hibája ma, ziccert ront. Vaszilev megmutatja, hogyan kell ezt a műfajt magas szinten művelni. Ligetvári passzát Mahé is bevarrja beugrásból, ő nem két, hanem egy lábról: 27–22!

41. perc Ligetvári javít, a bal szélről eredményes, de villámgyors a válasz Horihától.

41. perc Ligetvári eladja, Malasinskas dettó, de ő ellöki aztán a kapura törő Lékait. Két perc.

40. perc Sipos elkapja Puhuszki grabancát, két perc, a sértett nem soka rá ziccerből a lécre lő.

39. perc Malasinskas nem passzol, hanem lövőcsel után maga eredményes, Marguc a jobb szélről ballal a kapus lába között talál be a kapuba. 25–20!

38. perc Horihának két perc Ligetvári ellökéséért. Jahja szép bejátszásából Lékai eredményes a hatosról beugorva.

37. perc Marguc teker nagy gólt jobbról, de a Malasinskas indította Vaszilev azonnal válaszol erre is. Sebetic meg előtte volt eredményes átlövésből.

36. perc Rossz kínai figura után Jahja dobhatna gólt Lauge passzából, de a vonalra lép, amoda Bohan ziccerehet, nem hibáz most. 22–18!

35. perc Sebetic lerohanása után döngő kapufát lő, Marguc lerohanása eredményes. 22–16!

34. perc Marguc, a mágus, újabb zseniálisan egyszerű hetes. A bal alsóba. Oda.

33. perc Nenadics lövése a blokké, Malasinskas a kapuba talál. 20–16!

31. perc Lauge eredményes átlövésből, majd betörésből, közte azonban Bohan bemutatott egy szép betörést. Megjelenik aztán Horiha is a meccsben, 6 lövés, 1 gól a neve mellett.

31. PERC FOLYTATJUK!

AZ ÉRKEZŐKRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Marguc 2014 óta a Telekom Veszprém játékosa, 6-szoros magyar bajnok, 7-szeres Magyar Kupa-győztes, 3-szor szerepelt az Építőkkel a Bajnokok Ligája döntőjében, négyszeres SEHA-liga-győztes, 308 mérkőzésen 1145 gólt lőtt, ebben az évadban 68 találatnál tart.

A bakonyiak ezzel egy időben azt is bejelentették, hogy a lejáró szerződésűek közül a 31 esztendős szlovén jobbszélsőjükkel, Gasper Marguccsal két évvel, 2024 nyaráig hosszabbítottak.

Négy új játékos érkezését jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata: a 25 éves szerb válogatott beálló, Dragan Pechmalbec a francia Nantes-ból, a 26 esztendős egyiptomi átlövő-irányító Jehia el-Dera az egyiptomi Zamalekből, a szintén 26 éves fehérorosz jobbszélső, Mikita Vajlupau a fehérorosz Meskov Bresztből, míg a 18 esztendős irányító, Fazekas Gergő az NB I-es Fejér-B.Á.L. Veszprémből csatlakozik a kerethez a 2022–2023-as idénytől.

A spanyolokkal vb-győztes, 33 éves jobbátlövő 2020 nyarán igazolt Veszprémbe, s 2021-ben Magyar Kupát nyert a csapattal. Az idény végéig továbbra is a bakonyiakat erősíti.

„Két évad után – szerződése lejártával – búcsút int klubunknak Jorge Maqueda, aki jövő nyártól a francia HBC Nantes-nál folytatja pályafutását” – közölte a Telekom Veszprém hivatalos oldala.

A 33 éves világbajnok jobbátlövő, Jorge Maqueda szerződése lejártával távozik a Telekom Veszprémtől. A spanyol kézilabdázó Franciaországban folytatja pályafutását.

Fotó: Árvai Károly
Fotó: Árvai Károly



30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

29. perc Nenadicsot lerántják, de tovább, kontra, Corrales kilép szépen Gyenyiszov elé, aki aztán sunyi módon ellöki a kapust.

29. perc Jahja félmagas lövése remek, a harmadik lövéséből az első gól. Bohan azonban előtte és utána is betalált, másodjára bal szélről, jobbkezes cunderből, a kapus lába között. Zseniális! 18–13!

27. perc Puhuszki lövése megpattan, Corrales lába között elmegy. Lauge lövése rossz, Sebetic ziccerezhet, Corrales majdnem véd, de a gólvonal mögé pörög a labda a kapus jobb karjáról!

26. perc Lauge tör be két védő közé, Corrales aztán újabb bravúrt mutat be!

24. perc Corrales véd, Nenadics üres kapura szerzi meg a következő találatát. Corrales újabb bravúrja után Strlek balról a kapus feje fölött elegánsan teszi a kapuba a labdát. 15–9!

23. perc Malasinskasnak két perc. Nenadics bejátszása Nilssoné, 12–9 máris. Sőt üres kapus gólt lőhet Puhuszki rossz lövése után Nenadics.

22. perc Időkérés az ukránoktól.

21. perc Nenadics átlövése jó, Puhuszkié a jobb sarok mellé száll.

20. perc Nenadics bejátszásával Nilsson bevetődhet, a bal alsóba lő jobbal. 10–9!

19. perc Malasinskas lő a földről a jobb sarok felé, de véd Corrales. Molinának két perc, előtte Jahja ötöt lépett, de sebaj.

18. perc Nenadics kiharcol egy hetest, Marguc ballal a jobb sarokba húzza.

Corrales 10-ből egy, Komok 10-ből 2 lövést fogott ma meg.

17. perc Hazai időkérés.


16. perc Megvillan Lauge is, balról, átlövésből egyenlít. Puhuszki a kapufára lő, Vaszilevé a lecsorgó, egyik keze és egyik térde a padlón, de szabályosnak ítélik meg a gólját... 8–9!

14. perc Bohdan odasóz Nilsonnak, ápolás. Rossz zárás itt, szép Puhuszki-betörés amott, a vendégjátékos hosszú másodperceket töltött előtte a levegőben. Puhuszki most labdát szerez, és ismét megveri Corralest! 7–8!

13. perc Malasinkast lerántja Blagotinsek, hetes, Kozakevics a bal sarok mellé lő! Nenadics és Lauge is a pályán.

12. perc Jahja betör remekül, de a lécre lő. De előtte lökték, hetes. Marguc ballal félmagasan a jobb sarokba talál, vezet a Veszprém.

12. perc Maqueda ismét kiáll két percre, jogos a hetes a vendégeknek. Kozakevics most sem variál, 6–6!

11. perc Maqueda jobbra forgat Margucnak, aki a kapus lába között küldi a labdát a kapu közepébe.

10. perc Két percre kiáll Vaszilev. Ligetvári ziccere a kapusé, Nilssoné a lepattanó, bent is van. Érdekes, Komok kapus fejét kapta el a labda, elfordult, de Nilssonnal már szembenézett aztán.

9. perc Kontra, pocsék Lékai-passza, a közönség felhördül. Puhuszki azonnal büntet.

8. perc Malasinskas eredményes Jahja rossz átlövése után, üres kapura. Ligetvári passza után Strlek eredményes jobbal a bal szélről, ez szép volt. 4 egyenlő.

7. perc Corrales véd, de hetes. Kozakevics ballal a jobb alsóba lő. 3–3!

6. perc Horiha harmadik átlövése is rossz, Ligetvári Maquedát indítja, aki nem ront ziccert. Maqueda a védekezésben is jeleskedik. Két perc...

4. perc Léc itt, léc ott, egy-egy átlövésből, Ligetvári és Malasinskas. Rossz lövés után Nilsson marad egyedül a kapussal szemben: egyenlő.

3. perc Bohan befordulása igen jó szoros helyen is, Sebeticé a gólpassz. 1–2!

3. perc Maqueda a kap mellé lő, kontra, Blagotinsek jól védekezik a spanyol helyén. Sárga lap.

2. perc De Lékai lövése sem különb, Bohan ziccerezhet, de mérgében Lékai azonnal javít. Egyenlő. Sebetic eladja...

1. perc Sebetic átlövését kikapja a bal alsó sarok elől Corrales. Jól indul.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A magyar csapat piros-fekete mezben és fekete nadrágban, a vendégek piros-fehér mezben és fehér nadrágban.

Bő fél ház a csarnokban.

Momir Ilics vezetőedző szintén megosztotta gondolatait azzal kapcsolatban, hogy melyik játékosnak mennyi játékidőt ad.

„Először is mindenkinek meg kell értenie, hogy ez a döntés csak és kizárólag mindig az edzők felelőssége. Ezt fontos tisztázni. Nekem, ahogy ezt már rengetegszer elmondtam, a csapat a legfontosabb. A célunk, hogy magabiztos, harcos, magából mindent kiadó csapatot építsünk. Számomra edzőként minden egyes játékos ugyanolyan fontos. Az is, aki öt percet játszik, és az is, aki negyvenet. De csak az a játékos lehet hasznára a csapatnak, aki megérti ezt. Azt kell látni és érteni, hogy senki sem fontosabb, mint maga a klub. Sem én, sem akármelyik játékos. Mi mind fogaskerekek vagyunk ebben a hatalmas gépezetben, amelyet Telekom Veszprémnek hívnak, és mindannyiunknak megvan a maga feladata. Az enyém – többek között – a meccskeret és a kezdőcsapat összeállítása. A célunk ugyanakkor közös: hogy a Telekom Veszprém minél sikeresebb legyen.”

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kielce (lengyel)761233–207+2612
2. Barcelona (spanyol)7412218–199+199
3. TELEKOM VESZPRÉM743206–197+98
4. Paris SG (francia)7313232–210+227
5. Motor Zaporizzsja (ukrán)734196–217–216
6. Flensburg (német)7214194–202–85
7. FC Porto (portugál)7214190–218–285
8. Dinamo Bucuresti (román)725208–227–194


A találkozót a norvég Lars Jorum, Havard Kleven páros vezeti.

A KÉT CSAPAT ELŐZŐ MÉRKŐZÉSÉRŐL ITT OLVASHAT!

A felek már találkoztak az idény elején, a SEHA-liga elődöntőjében a Veszprém 36–29-re nyert.

Azóta a Motornak négyszer sikerült továbblépnie a legjobb tizenhat közé a sorozatban, de ennél tovább sosem jutott. Az ukrán bajnokságban azonban nagyon magabiztosan játszik, eddig nem volt igazi ellenfele, ugyanakkor a hazai bajnoki tabella élén hibátlanul álló klub kerete a Veszprémével összehasonlítva gyengébb játékerőt képvisel, még akkor is, ha a nyáron a litván balátlövő Jonas Truchanoviciusszal, az ukrán irányító Olekszandr Tiltével, a horvát jobbátlövő Luka Sebeticcsel és az orosz beálló Gyenyisz Vasziljevvel erősített.

EDDIG KILENCSZER TALÁLKOZOTT egymással a Telekom Veszprém és a Motor Zaporizzsja férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, és az ukránok kétszer, legutóbb, és a 2013–2014-es idény csoportkörében tudtak egyáltalán pontot szerezni a magyar együttes ellen hazai pályán (akkor még Harkivban) – igaz, mindjárt kettőt is.



Habár a 35 éves litván Aidenas Malasinska személyében az ukránoknál játszik az egyik legeredményesebb irányító az elitsorozatban, és Dmitro Horiha révén a „tűzerővel” sincs gondjuk, mégiscsak nehezen elképzelhető, hogy a Veszprém ilyen rövid alatt kétszer ugyanabba a folyóba lépjen...


A romániai túra rosszul sikerült, és nemcsak azért, mert hatalmas meglepetésre a Dinamo otthon tartotta a pontokat, hanem mert a csapatkapitány dán Rasmus Lauge újból megsérült, és bár azóta már visszatért, a formáját továbbra is csak keresi. A veszprémiek nehezen emésztik meg azt is, hogy az örök rivális szegediek saját arénájukban énekelték ki a sajtot a szájukból, mert hiába vezettek két góllal két perccel a vége előtt, döntetlennel zárták a szuperrangadót. Ezt követően érthetően jól jött volna a sikerélmény a Motor vendégeként, csakhogy (megint) pofon lett belőle.

Sokan ugyanis attól tartottak, hogy az Építők talán túl hamar került csúcsformába, miután előbb megnyerte a SEHA-ligát, majd a két gigászt, a francia Paris Saint-Germaint és a spanyol Barcát is legyőzte, a német Flensburgot meg egyenesen kiütötte hazai pályán, miközben csak a lengyel Kielcétől kapott ki idegenben. Aztán jött Bukarest.

KÖZLEMÉNYBEN REAGÁLT a Telekom Veszprém szakmai stábja a csapat legutóbbi, kétgólos zaporizzsjai vereségére (27–29) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában. A korábbi világklasszis jobbátlövő, a bakonyiak jelenlegi sport igazgatója, Nagy László szerint a múlt heti, Motor elleni produkció elfogadhatatlan és méltatlan a klubhoz, ezért az edzőkkel az a legfontosabb feladatuk, hogy csökkentsék a „kilengést”, s a jövőben sokkal kiegyensúlyozottabban teljesítsenek.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VESZPRÉM–MOTOR BL-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik