Férfi kézi BL: simán verte a Barca a PSG-t a bronzéremért

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.18. 16:43
null
Dominált a Barcelona a bronzmérkőzésen (Fotó: Twitter/Barca Handbol)
A Barca a vártnál sokkal könnyedebb győzelmet aratott Máthé Dominik csapata, a Paris Saint-Germain ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének bronzmérkőzésén.

 

Mindkét gárda fájdalmas vereséget szenvedett az elődöntőben, így a legtöbben azt gondolhatták a mérkőzés előtt, hogy a végső győzelemre esélyes csapatokat már nem fogja lázba hozni a bronzmeccs. Ennek a mentalitásnak azonban nyoma sem volt kezdetben.

Az első percektől kezdve nagyon agresszívan és pontosan támadott mindkét együttes, záporoztak a gólok mindkét oldalon (8–6 a Barca javára). A rengeteg lövésből ráadásul a PSG magyar légiósa, Máthé Dominik is kivette a részét, már az ötödik percben betalált.

A kiegyenlített kezdés után a barcelonaiaknak jött ki jobban a lépés. Percek alatt nyolcgólosra növelték előnyüket (14–6), ami a pazar támadójáték mellett a spanyol sztár, Pérez de Vargas zseniális védéseinek volt köszönhető. A félidő végére már egyértelművé vált, hogy a PSG vezetőedzője több alapembert sem vet be a meccs első felében, ami meg is látszott a párizsiak teljesítményén – a spanyolok a szünetben kilencgólos előnnyel (22–13) vonulhattak be az öltözőbe.

Nagy változásokat a fordulás után sem tapasztalhattunk. A Barca stabilan tartotta a nyolcgólos különbséget, és hiába volt egy-egy látványos megmozdulásuk a franciáknak, nem láthattuk, hogy ebből még kiélezett mérkőzés kerekedhet. A PSG játékán az sem tudott lendíteni, hogy az első félidőben pihentetett Elohim Prandi végre pályára került a második játékrészben.

Az 53. percben, elkapva a fonalat, a PSG ötre csökkentette hátrányát (33–28), de ennél közelebb már egyszer sem tudott férkőzni, így a spanyolok nyakába akasztották a bronzérmet. 37–31

Máthé Dominik végül hét lövésből négyszer talált be.

Még fontos kiemelni Aleix Gómez teljesítményét: mivel négyszer talált be, két góllal megelőzte Kiril Lazarovot illetve Mikkel Hansent, és a final fourok történetének legeredményesebb játékosává vált 70 góllal.

 


 

FÉRFI KÉZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
A 3. HELYÉRT
Barca (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 37–31 (22–13)
Ld:
Janc 7, Wanne, N'guessan, M. Richardson 5-5, ill. N'Tanzi, Syprzak 7-7, Máthé D., Prandi 4-4
KÉSŐBB
DÖNTŐ
18.00:Magdeburg–Kielce (Tv:Sport1) –élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik