Férfi kézi BL: öttel is vezetett a PSG, de ikszelt az Elverummal

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 20:24
null
Az Elverum nagy hajrát bemutatva kiharcolta az ikszet a PSG ellen (Fotó: EHF)
A PSG a második játékrészben öt góllal is vezetett, de az Elverum nagy hajrát bemutatva kiharcolta a döntetlent (30–30) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

 

Pikáns párosítás lehetett volna az Elverum–PSG a magyar válogatott Máthé Dominik számára, hiszen jelenleg a norvégok kötelékébe tartozik, de nyártól Párizs lesz az állomáshelye. A jobbátlövő februárban elülső keresztszalag-szakadást és oldalsó szalagszakadást szenvedett a bal térdében, sérülése várható rehabilitációs ideje legalább egy év, így játéka szóba sem jöhetett.

A párizsiaknál is volt egy nagy hiányzó: Mikkel Hansen jobb térdében porcproblémák voltak, eredetileg 4-6 hétig nem játszhatott volna a műtét után. Visszatérését követően azonban tüdőembóliával párosuló vénagyulladást kapott, ami miatt 4-6 hónapig véralvadásgátló kezelésre szorul.

A PSG az első félidőt 15–13-ra behúzta, s a második játékrészben volt, hogy 5 góllal is vezetett, de az Elverum nagy hajrát bemutatva kiharcolta a döntetlent hazai pályán.

A visszavágóra április 7-én kerül sor.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Elverum (norvég)–PSG (francia) 30–30 (13–15)
KÉSŐBB
20.45:
Flensburg-Handewitt (német)–Pick Szeged (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik