NSO/MTI 2020.09.15 10:45 Frissítve: 2020.09.15 17:03

Férfi kézi BL: nem lesz csütörtökön Szeged–PSG mérkőzés – hivatalos

Az Európai Kézilabda-szövetség bejelentése értelmében csütörtökön nem rendezik meg a Szeged–PSG mérkőzést a Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában.

 

Csúszik a Szeged BL-rajtja (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)

Mint beszámoltunk róla, az egyik szegedi játékos hétfőn pozitív koronavírustesztet produkált, ami után az egész csapat karanténba vonult, edzéseket sem tartanak. Szűcs Ernő Péter, a Szeged elnöke a Sport Tv-nek elárulta, egy másik játékos is hasonló tüneteket mutat. Mivel a második tesztekre csütörtökön kerül sor, ez már előrevetítette, hogy aligha lehet megrendezni az aznap 18.45-re kiírt PSG elleni BL-mérkőzést.

Az EHF keddi közlése megerősítette, hogy a körülmények ismeretében nem kerülhet sor a mérkőzésre az eredetileg tervezett időpontban, az új dátumról a csapatokkal való egyeztetést követően ad tájékoztatást.

Az M4 Sport keddi, Sporthíradó című műsorában a klubelnök elmondta, hogy megérkeztek az első tesztek eredményei, amelyek kimutatták, hogy jelenleg nem egy, hanem öt fertőzött játékosuk van. A második tesztelésre csütörtökön kerül sor.

Hozzátette, nem tudják, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben. „Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani” – fogalmazott.

„Nem volt más választásunk, mint elhalasztani a mérkőzést, de mi is és a klubok is felkészültek erre a helyzetre – mondta az M1 aktuális csatornának Martin Hausleitner, az EHF főtitkára. Hozzátette, pont az ilyen esetek miatt hagytak néhány szabad időpontot a versenynaptárban, és biztosak abban, a klubok tudnak megoldást találni a helyzetre. – Egyelőre várjuk, a szegediek mikor léphetnek ismét pályára, mert első az egészség.”

A Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

2020.12.02 14:26:10

Kézilabda H. D.

A kölni négyes döntő szempontjából lélektanilag is fontos, nyolcgólos győzelmet aratott a bakonyi csapat.

2020.11.25 11:39:32

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott a csoportban Hollandiával, Szerbiával és Horvátországgal találkozik.

2020.11.29 14:56:29

Kézilabda H. D.

Szombaton egy góllal nyertünk, vasárnap viszont kikaptunk Svédországtól.

2020.11.28 15:27:14

Kézilabda H. D.

Az egyaránt az Európa-bajnokságra készülő csapatok vasárnap újra összemérik az erejüket.

2020.11.26 18:07:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

A szegediek kilenc hónap után játszottak ismét otthon Bajnokok Ligája-mérkőzést, ebben a kiírásban először nyertek.