NSO/MTI 2020.09.15 10:45 Frissítve: 2020.09.15 17:03

Férfi kézi BL: nem lesz csütörtökön Szeged–PSG mérkőzés – hivatalos

Az Európai Kézilabda-szövetség bejelentése értelmében csütörtökön nem rendezik meg a Szeged–PSG mérkőzést a Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában.

 

Csúszik a Szeged BL-rajtja (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)

Mint beszámoltunk róla, az egyik szegedi játékos hétfőn pozitív koronavírustesztet produkált, ami után az egész csapat karanténba vonult, edzéseket sem tartanak. Szűcs Ernő Péter, a Szeged elnöke a Sport Tv-nek elárulta, egy másik játékos is hasonló tüneteket mutat. Mivel a második tesztekre csütörtökön kerül sor, ez már előrevetítette, hogy aligha lehet megrendezni az aznap 18.45-re kiírt PSG elleni BL-mérkőzést.

Az EHF keddi közlése megerősítette, hogy a körülmények ismeretében nem kerülhet sor a mérkőzésre az eredetileg tervezett időpontban, az új dátumról a csapatokkal való egyeztetést követően ad tájékoztatást.

Az M4 Sport keddi, Sporthíradó című műsorában a klubelnök elmondta, hogy megérkeztek az első tesztek eredményei, amelyek kimutatták, hogy jelenleg nem egy, hanem öt fertőzött játékosuk van. A második tesztelésre csütörtökön kerül sor.

Hozzátette, nem tudják, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben. „Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani” – fogalmazott.

„Nem volt más választásunk, mint elhalasztani a mérkőzést, de mi is és a klubok is felkészültek erre a helyzetre – mondta az M1 aktuális csatornának Martin Hausleitner, az EHF főtitkára. Hozzátette, pont az ilyen esetek miatt hagytak néhány szabad időpontot a versenynaptárban, és biztosak abban, a klubok tudnak megoldást találni a helyzetre. – Egyelőre várjuk, a szegediek mikor léphetnek ismét pályára, mert első az egészség.”

A Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

2021.09.16 17:50:18

Kézilabda R. P.

A szünetben néggyel vezettek a franciák, de a második félidőben 21 gólt dobva győzött Ilics csapata.

2021.09.15 18:07:33

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

A magyar csapat jól kezdte a Montpellier elleni meccset, de végül örülnie kellett az egy pontnak.

2021.09.14 21:36:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy mindkét topcsapatunk a legjobbak között van!

2021.09.11 15:06:05

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyértelmű az üzenet, a Bajnokok Ligája első fordulójában szuperrangadót nyert meg a magyar csapat.

2021.09.11 14:57:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Igaz, nagyon közel állt a győzelemhez a magyar csapat, de az utolsó dobást a kapufára tolta a hazai kapus.