„Nem lehet kellően dicsérni Alilovicot” - a főszereplők a Veszprém továbbjutásáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.29. 16:25
null
A Veszprém kemény játéka meghozta a sikert (Fotó: MTI)
Mint ismert, az MKB-MVM Veszprém 200. BL-meccsén hazai pályán 31–26-re legyőzte a lengyel Wisla Plockot, így bejutott a negyeddöntőbe. A vendégek magyar légiósa, Eklemovics Nikola szerint megmutatták, bármelyik csapat ellen képesek szoros meccset játszani, Nagy László pedig úgy érzi, van még javítanivaló a veszprémieknél támadásban és védekezésben is, de a legfontosabb, hogy sikerült kiharcolni a továbbjutást.
SZÜLETÉSNAPI GÓL ANYUNAK

Megállíthatatlanul robogott a Veszprém a győzelem és a továbbjutás felé, amellyel a játékosok – a meccs előtt átadott hatalmas torta mellett – így is kedveskedtek és nagy örömet szereztek Nagy László édesanyjának, a születésnapos Ildikó asszonynak. „Kisfia" – mert a világklasszis az édesanyjának családapaként is az marad – a 35. percben lőtte a meccs gólját: a saját hatosa előtt szerzett labdával elfutott, és két védővel a nyakán, bevetődve talált be.

„Nagyon elszántak voltunk, gyorsan ki akartuk javítani a bakikat az első meccs után a védekezésben – mondta Nagy László a lefújást követően a Digi Sportnak. – Kapkodásba ment át a játékunk, de hála Istennek, a plocki csapat is így kezdett, úgyhogy fej fej mellett haladtunk. Előnyt szereztünk az első félidőben, és úgy gondolom, végig uralni tudtuk a meccset. Öt-hat gól környékén jó lett volna meglépni, volt is rá esélyünk, sajnos nem sikerült, de itt a lehetőség előttünk, hogy a következő párharcban ez meglegyen. Természetesen nagyon örülünk a továbbjutásnak, és köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus biztatást.”

„Mindig van min javítani, így a védekezésen is kell még csiszolni. Annak ellenére, hogy huszonhat gólt kaptunk, belefér. Nyilván lehetett volna jobb is, de ne legyünk elégedetlenek. A legfontosabb, hogy magabiztosan tudtuk hozni a meccset. Gratulálok a plocki csapatnak, mert a végsőkig küzdött, de úgy vélem, a két mérkőzés alapján megérdemeltük a továbbjutást. Várjuk a sorsolást.”

„Hiba nélkül nincs kézilabda, szeretnénk ezeket a minimálisra csökkenteni. Ha minden játékosunk lövési szándékkal tör kapura, biztos vagyok benne, hogy bármilyen jó a védőfal, nem tudja minden támadásunkat kivédekezni. Minden akcióhoz úgy kell odamenni, hogy gólt szeretnénk lőni, és ha kilép a védő, keressük meg a beállósokat, ne fordítva, mert ebből volt egy-két labdacsapda, amit meg tudtak csinálni ellenünk, ezeket ki kell javítani” – tette hozzá a veszprémi átlövő.

„Sokkal jobban játszottunk, mint Plockban, de ez várható volt az ottani gyengélkedésünk után – mondta a balszélső Iváncsik Gergő. – Ünnepeljük a továbbjutást, de azért látni kell, hogy nem volt hibátlan a játékunk."

A mezőnyjátékosok közül Momir Ilics volt a legeredményesebb. „Ha kevesebbet hibázunk, még nagyobb különbséggel győzhettünk volna – így a balátlövő. – A csapatmunkánk az elején akadozott, majd váltottunk saját ritmusunkra. Nem lehet kellően dicsérni Alilovicot."

„Nehéz párharcon vagyunk túl, a Plock kemény ellenfél volt. Nem csak otthon harcolt elszántan, hanem Veszprémben is. A második félidőben hétgólos előnyünknél megtörhettük volna, de nem engedte. A negyeddöntő esélyeiről még korai beszélni, vasárnap estére alakul ki a nyolcas mezőny” – értékelt Carlos Ortega, a Veszprém edzője.

„Gratulálok a Plocknak, két nagyon jó meccset játszottak ellenünk, sok sikert kívánok nekik a hazai bajnokságban. Nehéz meccs volt Lengyelországban, sok gólt kaptunk. Jól felkészültünk, főleg védekezésben, a második félidőben mindent megtettek, hogy utolérjenek bennünket, de sok energiával sikerült megakadályozni, hogy felzárkózzanak” – idézi Mirko Alilovicot, a veszprémiek kapusát a klub honlapja.

„Ha arra gondolok, hogy jót játszottunk a Veszprémmel, akkor elégedett lehetek. Ha arra, hogy mekkora esélyt szalasztottunk el a kieséssel, akkor nem vagyok boldog. A Veszprém végig kézben tartotta a mérkőzést, csak a második félidőben láttam kis esélyt a felzárkózásra, de Alilovic, Ilics és Sulic másként gondolta” – kesergett a mérkőzés után Manuel Cadenas, a Wisla Plock trénere.

„Sok hátráltató tényező volt, Syprzak hamar pirosat kapott, és nehezen tudtunk fordulni. Igyekeztünk minél jobban játszani, szerintem jól teljesítettünk. Gratulálok a Veszprémnek, jobb volt. Megmutattuk, bármelyik együttessel képesek vagyunk szoros meccset játszani. Még idő kell nekünk, hogy jobban összeforrjon a csapat, de ennek a Wisla Plocknak van jövője” – mondta a találkozó után Eklemovics Nikola, aki kiemelte a veszprémi gárda variációs lehetőségét, hogy az egyes posztokra több kiváló játékosa van, ami egy ilyen hosszú versenysorozat során nagy előnyt jelent.

„Rendkívül jó érzés volt a fogadtatás, nagyon szép emlékek fűznek Veszprémhez, igazán szép sikereket tudtunk közösen elérni. Örülök, hogy Magyarországon megtaláltam az otthonomat, és örülök, hogy az emberek itt megbecsülnek” – tette hozzá a Plock magyar légiósa.

A „TANULÁS” UTÁN VISSZAVÁGOTT A VESZPRÉM

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MKB-MVM VESZPRÉM–Orlen Wisla Plock (lengyel) 31–26 (16–11)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Dinu, Din (románok)
VESZPRÉM: ALILOVIC – Gulyás P. 3, NAGY L. 3, Rodríguez 3, SULIC 6, ILICS 7 (3). Ugalde [Tab] 1. Csere: Terzic, Dzsamali 4, Iváncsik T 1., Iváncsik G. 1, Vilovszki 1, Ruesga 1, Schuch. Edző: Carlos Ortega
PLOCK: Wichary – Ghionea 3 (1), Marcin LIJEWSKI 4, Syprzak, Jurkiewicz 2, Toromanovic 4, Nikcsevics 1. Csere: Sego (kapus), P. NENADICS 4 (1), Montoro 2, Eklemovics 2, WISNIEWSKI 4, Zrnic, Milas. Edző: Manolo Cadenas
Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–2. 10. p.: 4–4. 13. p.: 6–4. 18. p.: 8–5. 25. p.: 13–7. 34. p.: 18–13. 38.p.: 21–14. 43. p.: 24–17. 50. p.: 27–21. 53. p.: 28–22. 57. p.: 29–24
Kiállítások: 18, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2
Továbbjutott: a Veszprém, 64–60-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik