Férfi kézi BL: a Kiel edzője le sem játszaná a Veszprém elleni bronzmeccset

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.06.19. 08:28
null
Filip Jícha nem sok értelmét látja a bronzmeccsnek (Fotó: AFP)
Két csalódott együttes találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének bronzmeccsén vasárnap. A THW Kielt irányító Filip Jícha nem is kertelt az elbukott elődöntő után, amikor kijelentette, a szemében búcsúztak a sorozattól, így nem látja sok értelmét a Telekom Veszprém elleni összecsapásnak.

Mint ismert, a hetedik final fourján szereplő Veszprém a második félidő elején engedte ki a kezéből az addig irányított elődöntőt a Kielce ellen, és utána már nem is tudta utolérni a lengyeleket. A későbbi mérkőzésen a címvédő Barcelona lépett túl a kulcsjátékosokat (Sander Sagosen, Hendrik Pekeler) nélkülöző Kielen.

Edzőként nehéz bevallani, de a Barca megérdemelten nyert. A játékosaim az egész idényt végigharcolták, és ezúttal is oroszlánként küzdöttek, de a második félidőben már nem tudtuk utolérni az ellenfelet, pedig mindent megpróbáltunk”– mondta a Kielt irányító Filip Jícha a sajtótájékoztatón, majd a Nemzeti Sport kérdésére kitért a Veszprém elleni bronzmeccsre is.

Nehéz a válasz... Ha őszinte vagyok, akkor ki kell mondanom, elbuktunk egy kieséses meccset, tehát már nem vagyunk versenyben a trófeáért. A szabályok szerint holnap még pályára kell lépnünk a harmadik helyért, ez olyan találkozó lesz, amelyet szerintem egyik csapat sem akar. Most pihennünk kell kicsit, holnap pedig újra felemelt fejjel küzdeni egy fájó vereség után. Profi sportolóként azonban az az igazság, hogy már kiestünk a sorozatból” – tette hozzá a cseh szakember.

Nikola Bilyk azért diplomatikusabb volt edzőjénél, amikor arról beszélt, a csapatnak az utolsó erőtartalékait is mozgósítani kell vasárnap, és legalább a harmadik helyet szeretnék megszerezni. A Kiel és Veszprém már több nagy csatát vívott egymással Kölnben, azonban mindig az elődöntőben, most találkoznak először a bronzmeccsen.

Bjarte Myrhol golfozni indult, a kölni final fouron kötött ki

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (Köln, Lanxess Aréna)
A VASÁRNAPI PROGRAM
DÖNTŐ
18.00:
Barca (spanyol)– Kielce (lengyel) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
BRONZMÉRKŐZÉS
15.15:
THW Kiel (német)–Telekom Veszprém (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik