V. J. 2021.02.27 11:21 Frissítve: 2021.02.27 11:40

Férfi kézi BL: a Flensburgnál dühösek, botrányos EHF-döntésről beszélnek

Az Európai Kézilabda-szövetség úgy döntött: nem lehet bepótolni a Bajnokok Ligája elmaradt csoportmérkőzéseit, így megállapították azok végeredményeit – ezt az EHF az érintett csapatokkal is csak sajtóközleményben tudatta. A döntés és annak módja miatt a német Flensburg-Handewitt vezetői felháborodásuknak adtak hangot.

 

Maik Machulla vezetőedző sem ért egyet az EHF döntésével (Fotó: AFP)

 

A megállapított végeredményű meccsek között van a Flensburg–Vardar Szkopje és a Porto–Flensburg is. Mindkét találkozót 10–0-s végeredménnyel az északnémet csapat ellenfeleinek ítélték.

A Flensburgnál úgy tekintenek a két találkozóra, hogy a csapattól jogtalanul elvettek négy pontot. Az ügyvezető igazgató, Dierk Schmäschke feldúltan nyilatkozott klubja honlapjának.

„Hihetetlenül dühös és csalódott vagyok, hogy minket – a Bajnokok Ligájában és az Európai Kézilabdaligában részt vevő klubokat – előzetes belső egyeztetés nélkül, egyszer csak tájékoztatnak arról, hogy elbuktuk ezeket a mérkőzéseket. Korábban az összes érintett klub a közös fórumunkon keresztül megállapodott egy másik megoldásban. A döntés a csapatok bevonása nélkül született meg, amelyet minden indoklás nélkül, egy sajtóközleményben közöltek velünk. Több mint csalódott vagyok a szövetség hozzáállása és a párbeszéd hiánya miatt.”

A Flensburg vezetőedzője, Maik Machulla is csalódott.

„Kérdéses a döntés sportszerűsége. A klub történetének legjobb csoportkörét játszottuk. Három mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint az első Kielce, és csak két ponttal vagyunk lemaradva tőlük, a második helyen – ez hihetetlenül keserű. Az is megeshet, hogy visszacsúszunk a harmadik helyre, holott a teljesítményünk alapján megérdemeljük a nyolcaddöntő kihagyását. Hihetetlenül sajnálom a játékosaimat, akik hatalmas munkát végeztek, és teljesen tehetetlenül kell elfogadnunk a tisztviselők döntéseit. Nekem ez érthetetlen.”

A MEGÁLLAPÍTOTT EREDMÉNYEK
A-CSOPORT
PSG (francia)–Vardar Szkopje (északmacedón) 5–5
Elverum (norvég)–MOL-PICK SZEGED 0–10
Vardar Szkopje (északmacedón)–PSG (francia) 0–10
Flensburg (német)–Vardar Szkopje (északmacedón) 0–10
Porto (portugál)–Flensburg (német) 10–0
B-CSOPORT
Motor Zaporizzsja (ukrán)–THW Kiel (német) 10–0
2021.04.18 11:05:47

Kézilabda H. Á.

Az első meccs 27 gólos magyar győzelme után a visszavágón 29-cel nyertek Szucsánszkiék.

2021.04.16 15:55:35

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Ezzel lényegében kijutott a világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott.

2021.04.15 21:10:14

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az utolsó tíz percre, borítékolhatóan minimum tízgólos előnynél Ambros Martín vezetőedző nyugodtan beküldheti a pályára. És akkor jöhet tíz perc folyamatos vastaps, standing ovation, neki szóló ének, aztán pedig a lefújás után mindenkinek rengeteg könny és szép emlék.

2021.04.13 11:50:00

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A 66 éves mesteredző úgy véli, a siker a legjobb orvosság konfliktus ellen.

2021.04.12 14:23:52

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, HATÁR DÁVID (percről percre)

A rekordgyőztes bakonyi együttes 28. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát.