Férfi kézi: Bartók Donát Spanyolországba igazol

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.24. 16:00
null
Bartók Donát Spanyolországba igazol (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A Bidasoa kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a válogatott Bartók Donát.

 

A spanyol élvonalban jelenleg harmadik helyezett klub arról számolt be pénteken, hogy megállapodásra jutott a játékossal, aki két és fél évre kötelezi el magát, amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton.

A jobbátlövő tagja volt az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Eb-n szereplő magyar válogatottnak. Egy hónapja, december 26-án jelentette be, hogy azonnali hatállyal távozik a TBV Lemgo-Lippe csapatától, amelyben tavaly márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára.

A 23 éves Bartók korábban a Tatabánya és a Vác csapatát erősítette, a válogatottban a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon tette le a névjegyét.

A játékos az MTI-nek elmondta, Lemgo után Irúnban is magas hőfokú bajnoki mérkőzések várnak rá, és nagyon örül, hogy új csapatával a nemzetközi kupában is szerepelhet. A spanyol együttes a Bajnokok Ligája alsó ágán bejutott a rájátszásba, ahol Szita Zoltán csapatával, a lengyel Wisla Plockkal találkozik.

A stílusok közötti különbség miatt bizonyára védekezésben és támadásban is lesz mit tanulnia, de örömmel teszi, mivel Németországhoz képest sokkal inkább rendszerbe van foglalva a játék a spanyoloknál.

„Hosszú távon is érdemes ebbe berendezkedni, és megtanulni a tanított és tudatos kézilabdát jelentő spanyol szisztéma alapjait. Ezért is választottam a Bidasoa Irúnt” – közölte Bartók.

Mint kifejtette, nem éri meg rövid távra berendezkedni valahol, mert akkor esetleg kifacsarják a játékost, ez pedig nem az az út, amit járnia kell.

„A szerződésem időtartama mindkét fél részéről bizalmat és szilárd elkötelezettséget mutat. Lehet, hogy az eleje nehéz lesz, de hogy megéri-e, az szerintem nem lehet kérdés. Idő kell, hogy én is meg tudjam tanulni, amiért odamegyek, és ők is megkapják, amiért odavisznek” – fogalmazott.

A klub honlapján Jacobo Cuétara vezetőedző úgy fogalmazott, nagyon elégedett, hogy sikerült a magyar jobbátlövővel megerősíteniük a keretet.

„Évek óta figyelemmel kísérjük a pályafutását, és most láttuk elérkezettnek az időt, hogy szerződtessük. Fiatal, tehetséges, értékes játékosról van szó” – nyilatkozta a szakvezető.

Hozzátette, Bartók gyermekkorában Spanyolországban élt – mert az édesapja, Bartók Csaba az Ademar Leónban kézilabdázott –, ez megkönnyítheti a beilleszkedését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik