K. Zs. 2022.08.18 18:36 Frissítve: 2022.08.18 18:49

Férfi kézi: a Mol lett a Tatabánya névadó támogatója

A Mol lett a tatabányai férfi kézilabdaklub névadó támogatója, ezt a felek csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be – olvasható a Magyar Távirati Iroda beszámolójában.

A tatabányai sportcsarnok (Fotó: Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra/Zantleitner Ingrid)

 

A tatabányai eseményen elhangzott, hogy a szponzori szerződés öt évre szól. Az olajipari vállalat tavaly augusztusban jelentette be, hogy a jövőben a Szeged helyett a Tatabánya férfi kézilabdázóit támogatja, de eddig a csapat nevében még nem szerepelt a Mol.

Pantl Péter, a Mol Csoport kommunikációs igazgatója csütörtökön úgy fogalmazott: büszkeséggel tölti el a céget, hogy azt a csapatot támogatja, amelyben olyan játékosok szerepelnek, akik a magyar válogatott alapemberei is egyben.

„Az együttműködésünk természetesen túlmutat a felnőtt csapat szponzorálásán, ugyanis mind az egyesület, mind a Mol kiemelten kezeli az utánpótlás-nevelést és a tehetségek felkutatását, így erre is nagy figyelmet fordítunk a jövőben is” – nyilatkozta.

Ilyés Ferenc, a Mol Tatabánya KC klubmenedzsere óriási előrelépésnek tartja az együttműködést.

„A hosszú távú céljaink megalapozásának alappillére ez a mostani megállapodás. Célunk, hogy visszaszerezzük azt a pozíciót, amit az elmúlt évek nehézségei következtében elveszítettünk. Ha ez sikerül, akkor az Európa-ligában is lehet felfelé mozgásterünk” – mondta a játékosként 229-szeres válogatott Ilyés, aki arra utalt, hogy sorozatban hat bronzérem után a legutóbbi szezont csupán ötödikként zárta a Tatabánya, így ezúttal nem léphet ki a nemzetközi kupaporondra.

„Szeretnénk a közönség igényeinek is megfelelni, és olyan meccseket játszani, amelyekre szívesen kilátogatnak a nézőink, ezzel is népszerűsítve a sportágat” – tette hozzá.

A csapat három Bajnokok Ligája-résztvevő együttest lát vendégül a Mol-kupa nemzetközi felkészülési tornán, mivel pénteken és szombaton a Telekom Veszprém, a lengyel Wisla Plock és a horvát PDD Zagreb lép pályára Tatabányán.

(MTI)

2022.09.24 17:05:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz végig vezetett, volt, hogy nyolc góllal is, végül néggyel bizonyult jobbnak az ETO-nál.

2022.09.24 10:51:49

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben sokkal jobb volt a vendég Brest, de felállt a padlóról az FTC... Hogy nagyon elrontsa a legvégét.

2022.09.22 17:59:40

Kézilabda nemzetisport.hu

Fordulatos első félidő után a másodikban a Nantes tartotta előnyét és öt góllal legyőzte a Szegedet.

2022.09.21 19:56:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Sokkal jobban játszott a magyar csapat, tíz gól is volt a különbség idegenben, hét lett a vége.

2022.09.18 13:33:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A török Kastamonu lelkesen küzdött, de semmilyen gondot nem tudott okozni a győrieknek.