B. Á. 2020.02.14 10:17 Frissítve: 2020.02.15 10:14

Férfi kézi: a dán világbajnok aláírt a Veszprémhez – hivatalos

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata bejelentette, hogy szerződtette Nikolaj Markussent, a Bjerringbro-Silkeborg dán válogatott balátlövőjét.

Markussen két évre írt alá (Fotó: telekomveszprem.hu)
KÉT KÉRDŐJEL VAN MÉG

– Mikor került képbe az új igazolás?
– David Davis vezetőedzőnk kérésére folyamatosan figyeltük a piacot, a sok mérkőzésre való tekintettel szerettünk volna igazolni még egy olyan játékost, aki edzésen és meccsen is a csapat segítségére tud lenni – válaszolta Nagy László, a Veszprém sportigazgatója. – Mirsad Terzic és Borut Mackovsek távozásával, illetve Ligetvári Patrik érkezésével mindenképpen volt még egy kiadó hely támadásban és védekezésben, erre remek megoldás az Európa- és világbajnok dán balátlövő, Nikolaj Markussen.

– Miben változik majd Ligetvári Patrik helyzete az új posztrivális érkezésével?
– Ligetvári az Európa-bajnokság és a spanyol légiósélet során is bizonyította, mennyit fejlődött, ezt Veszprémben sem szeretnénk megtörni, Patrikra ugyanúgy számítunk támadásban, ahogy védekezésben.

– Mitől válik Nikolaj Markussen Veszprém-szintű játékossá?
– Miután David Davisszal együtt játszott Madridban, jól ismeri a rendszerünket. Csapatában, a Bjerringbro-Silkeborgban alapember volt, folyamatosan játszott a Bajnokok Ligájában. Kétszáztizenkét centiméter magas, nagy puskával rendelkezik, azaz távolról remekül lő, de a helyzetfelismerése is átlagon felüli.

– Lesz-e még változás a keretben?
– Két kérdőjel van a jövőbeli játékosállományt illetően.

Dán sajtóhír alapján már beszámoltunk Markussen lehetséges érkezéséről, a Veszprém most hivatalosan is hírt adott az átigazolásról. A klub közleménye szerint a 212 centiméter magas játékos kétéves szerződést írt alá, és nem kellett érte kivásárlási árat fizetni, annak ellenére sem, hogy elvileg 2023-ig érvényes szerződése van (illetve volt) klubjával.

A 31 esztendős kézilabdázó – aki a dán válogatottal 2012-ben Európa-bajnoki, majd 2019-ben, hazai pályán világbajnoki aranyérmet nyert – számára akadnak ismerős arcok a veszprémi keretben. A válogatottból jól ismeri Rasmus Laugét, míg a 26-szoros magyar bajnokot irányító David Davisszal 2011 és 2013 között együtt játszott az Atlético Madridban.

Mint ismert, a nyáron elhagyja a bakonyi gárdát Mirsad Terzic, Borut Mackovsek és Dragan Gajicm, míg Sterbik Árpád visszavonul. Érkezik Rodrigo Corrales, Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda, illetve a jelenleg kölcsönben Spanyolországban játszó Ligetvári Patrik visszatér Veszprémbe.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A TELEKOM VESZPRÉMNÉL
Távozók (júliustól):
Dragan Gajic (szlovén, Limoges Hand 87, francia), Mirsad Terzic (bosnyák, Wisla Plock, lengyel), Borut Mackovsek (szlovén, Mol-Pick Szeged), Sterbik Árpád (visszavonul)
Érkezők (júliustól): Rodrigo Corrales (spanyol, PSG, francia), Danyiil Siskarjov (orosz, Vardar, északmacedón), Jorge Maqueda (spanyol, Szeged), Ligetvári Patrik (BM Logrono La Rioja – kölcsönből vissza), Nikolaj Markussen (dán, Bjerringbro-Silkeborg, dán)
Lejár a kölcsönszerződésük (a Veszprémnek vételi opciója van rájuk): Pawel Paczkowski (lengyel, Kielce, lengyel), Jahia Omar (egyiptomi, Zamálek, egyiptomi)

 

2021.01.27 10:38:59

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Szenzációs kezdést követően a hosszabbításban dőlt el a hatszoros győztes elleni negyeddöntő.

2021.01.26 23:43:19

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Metropoliszok esetében is ritka, hogy rövid időn belül két népszerű csapatsport képviselője az egész világ figyelmét kivívó eredményt érjen el, nemhogy egy 246 ezres településnél.

2021.01.25 17:30:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Bánhidi, Lékai, Mikler és Pedro pihent – szerdán jönnek a franciák a nyolc között.