Nemzetisport.hu 2013.02.18 10:54 Frissítve: 2014.01.01 01:15

Elek Gábor igazi csodának érzi a Fradi győzelmét

Az MKB Veszprém 11 gólos (32–21) vereséget szenvedett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a címvédő német Kiel vendégeként, az addig hibátlan gárda azonban megőrizte első helyét a B-csoportban. A baj ráadásul nem járt egyedül: mint beszámoltunk róla, Marco Onetót kórházba kellett szállítani. A veszprémiek spanyol szakvezetője, Carlos Ortega a hatékonyabb védekezésről és a gyors indításokról beszélt, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria edzője, Elek Gábor csodának érzi sikerüket. A ferencvárosiak a női BL középdöntőjében harmadik találkozójukat is megnyerték, ezúttal a szlovén Krim Ljubljana ellen győztek (30–26) hősies küzdelemben.

Kielben veszítette el veretlenségét a Veszprém (Fotó: MTI/EPA/Malte Christians)FÉRFI KÉZILABDA BL, CSOPORTKÖR, 9. FORDULÓ
THW KIEL (német)–MKB VESZPRÉM KC 32–21 (17–13)


„A Kiel dicséretet érdemel, mert sokkal jobb volt – nyilatkozta sportszerűen Carlos Ortega. – Mint általában a modern kézilabdában, a hatékonyabb védekezés és a gyors indítások döntöttek. Ebben jelentősen elmaradtunk a hazaiaktól. Támadásban is rengeteg hibát követtünk el. Nem a játékvezetőkön múlt a meccs, de az azért érdekes, hogy a keményen védekező Kiel csak egy kiállítást kapott, mi meg kettőt.”

SZEGEDI BRAVÚR
A Pick Szeged hazai környezetben nyert (26–21) a D-csoport második helyéért küzdő fehérorosz Minszk ellen. A szegediek a negyedik helyen várják a csoportkör zárását, Mikler Rolandék – a kapus bekerült a forduló álomcsapatába – Berlinben vendégeskednek, de nem tűnik elérhetetlennek a továbbjutás.

„Nagyon örülök a sikerünknek, kitűnően játszottunk – lelkendezett joggal a kieli mester, Alfred Gíslason. – Mivel, sajnos, nincs sok esélyünk a csoportban az első hely megszerzésére, ezúttal meg akartuk mutatni, milyen erősek vagyunk. A jövő héten Constantába megyünk, ahol nyernünk kell, de a sorsunk nem a saját kezünkben van, hanem a Veszprémében és a Madridéban. A mai játékkal nagyon elégedett vagyok.”

„Nagyon értékes győzelmet arattunk az egyik legerősebb vetélytársunk felett, mert a védekezésünk nagyon jó volt, és a kontratámadásokból sok könnyű gólt tudtunk lőni” – adott szakmai választ a nagy különbségű győzelemre a Kiel beállósa, Rene Toft Hansen.

„Rosszul játszottunk, sok hibát követtünk el mind támadásban, mind védekezésben. A jövőben meg kell mutatnunk, hogy jobb teljesítményre vagyunk képesek” – vallotta be önkritikusan Iman Dzsamali, a Veszprém balátlövője, aki nem tudta góllal segíteni övéit.

Hétfő reggelre súlyosbodott a kórházba szállított Marco Oneto állapota, ezt az mkbveszprem.eu klubhonlap adta hírül. Az első vizsgálatok azt állapították meg, hogy a veséjében vérömleny keletkezett. Onetónak egyelőre további kivizsgálásokra Kielben kell maradnia, hiszen az sem kizárt, hogy megrepedt a veséje. (A légiós gólját követően esett rá a könyökére, amellyel megütötte a veséjét.) Bővebben itt olvashat a hírről!

Ismét katlan volt a dabasi csarnok (Fotó: blikk.hu)

NŐI KÉZILABDA BL, KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–KRIM LJUBLJANA (szlovén) 30–26 (14–15)


„Nehéz szavakat találni, azt kell, hogy mondjam, ez a Ferencváros. Igazi csodának érzem ezt a győzelmet – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő Digi Sportnak Elek Gábor, a ferencvárosiak edzője. –  Az első félidőben volt bennem egy kis félelem, hogy rossz véget ér számunkra a találkozó, a második félidőt viszont mi uraltuk, sikerült elbizonytalanítanunk a szlovénok sztárjátékosait. Fantasztikus közönségünk nagyon sokat tett hozzá most is, úgy érzem, hogy még bírni fogjuk a továbbiakat is.”

 LUNDE VOLT A GYŐR VEZÉRE
Az FTC-hez hasonlóan a Győri Audi ETO is őrzi hibátlan mérlegét.  A 65.4 százalékos hatékonysággal védő Katrine Lunde vezérletével ezúttal a Larvik vendégeként nyertek a győriek 24–18-ra.
„Úgy éreztem, az első félidőben nem hittünk eléggé abban, hogy győzhetünk, folyamatosan elengedtük a Ljubljanát – mondta a Kossuth Rádiónak a találkozón tíz gólt szerző ferencvárosi átlövő, a BL-góllövőlistán második helyen álló Tomori Zsuzsanna. – Szünet után lerohanásokból is tudtunk gólokat lőni, és az volt a kulcs, hogy védekezésben megfogtuk az ellenfél nagy lövőit. Nagyon örülök, hogy ilyen helyzetben is össze tudunk fogni, ebben a csapatban nagyon sok van. Ha nem lenne a három sérültünk, a döntőről is álmodozhatnánk, de nem szeretnék ennyire előreszaladni.”

„Az első félidőben rohantunk a Ljubljana után, a szünetben megbeszéltük, hogy ez így nem lesz jó, mert el fogunk fáradni – nyilatkozta szintén a Kossuth Rádiónak Cifra Anita, a zöldek beállósa. – A folytatásra összeállt a védekezésünk, Alena Abramovics is többször védett, amiből indulni tudtunk, így előnyt szereztünk, ami kitartott a végéig. Haladunk célunk, a négy közé jutás felé.”

„Most is bebizonyosodott, hogy a magyar kézilabda visszatalált a helyes útra – szólt elismerően és sportszerűen a vesztes szlovén együttes szakvezetője, Tone Tiselj. – A Ferencváros nagyon jól játszott, láthatóan tele voltak érzelemmel a játékosok, és a második félidőben sikerült is fölénk kerekedniük. Reméljük, így is folytatják majd, és akkor mi is, ők is a négy közé jutunk.”

2021.09.28 08:55:35

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A Győri ETO olimpiai bajnoka őszintén vallott gyengeségeiről, a francia válogatott titkáról és saját vállalkozásáról.

2021.09.26 15:09:41

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A második félidőben állva hagyta az ETO az oroszokat, és iskolajátékkal nyert.

2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.