Christian Zeitz párja önkéntesként dolgozik Veszprémben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.28. 17:50
null
Katharina Stutt a menhely egyik lakójával (Fotók: queensunited.com)
Christian  Zeitz az idén nyáron igazolt az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapatához, és Kielből vele tartott párja, Katharina Stutt is. A 26 éves német hölgy nyelvtudás hiányában hazánkban nem tud a szakmájában, gyógyszertári asszisztensként elhelyezkedni, ám így sem lógatja otthon a lábát.

 

A távkapcsolat szóba sem jöhetett Zeitzéknél, így a 33 éves jobbátlövővel tartott Veszprémbe párja, Katharina is.

Mivel magyarul nem beszél, a tanult szakmájában, azaz gyógyszertári asszisztensként nem találhatott munkát, ám azt nem tudta elképzelni, hogy csak a ház körüli mindennapi teendőket végezze el. Így amikor felfedezte a veszprémi székhelyű Vackoló Állatvédő Egyesületet német nyelvű honlapját, nagy kutyabarátként gyors elhatározásra jutott.

Katharina felvette a kapcsolatot az egyesülettel, amelynek nem sokkal később már a tagja is lett. Heti hat napot dolgozik önkéntesként, takarítja az állatok ketreceit, a kutyaházakat, eteti a menhely lakóit, bevásárol és egyéb teendőket intéz.

Szintén az ő feladatkörébe tartozik a képek feltöltése a mintegy 180 kutya otthonul szolgáló menhely közösségi oldalára, valamint a kapcsolattartás a német társszervezetekkel, amelyek az örökbe adandó kutyák képzésével foglalkoznak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik