A Leipzig hibázott kevesebbet, és nyert Debrecenben

Vágólapra másolva!
2010.11.07. 18:31
null
Egy góllal kikapott a DVSC a Leipzigtől (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A női kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 4. fordulójában a DVSC-Korvex egy góllal, 20–19-re kikapott a HC Leipzigtől. A hajdúságiak jövő szombat este a Hypo NÖ Maria Enzersdorf-i otthonában lépnek pályára, és pontot kell szerezniük, hogy maradjon esélyük legalább a harmadik hely megszerzésére – a BL-folytatásra már csak minimális a sanszuk. 

Negyedik BL-meccsén második győzelmének begyűjtésére készült a Debrecen együttese, amelynek a csoport első két helyének megszerzésének miatt is nagyon fontos lett volna, ráadásul a spanyol Itxako elleni hazai zakót követően újra a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban léphettek pályára a lányok. Ez azonban eleinte sokat nem segített, mivel a Liepzig pontosabban kezdett, és hét perc elteltével már 3–0-ra vezetett a főleg támadásban gyengélkedő DVSC ellen.

Ezzel – mármint a támadások minőségével a folyatásában is gondja volt Köstner Vilmos csapatának, amit jól mutatott, hogy a szünetig mindössze nyolc gólig jutott a Debrecen, igaz, Triffa Ágnes több védésének hála a németek is csak tizenegyig, így abszolút nem tűnt behozhatatlannak a hátrány. Az első félidő is megerősített minket abban, amiben az idegenbeli is meccs, hogy a Lipcse nem jobb csapat a Lokinál, és ha a piros-fehérek a Fradi ellen mutatott szerdai játékukat nyújtják, megnyerhetik a meccset.

A térfélcsere után Kiss Éva állt a debreceni kapuba, s mivel a védekezés mellett támadásban is javult a nagy szívvel küzdő DVSC, a félidő felére már döntetlen volt az állás (14–14), igaz, néhány perccel később már megint hárommal ment a Lipcse. A 53. percben, egygólos hátránynál Csáki Viktória másodszor maradt a földön, és ezúttal sajnos le is kellett támogatni a pályáról a jól játszó szélsőt, aki azonban némi gyógykezelés után visszatérhetett. A második félidőre a csapatához hasonló feljavuló Bognár Barbara egyenlített (18–18), sőt a vezetést is átvehette volna a Debrecen, de rendre hibázott támadásban, büntetőt, átlövést vagy éppen egy-egy fontos passzt.

Az utolsó percekben a németek remekül tartották a labdát, s 19–19 után is fontos gólt szereztek, ügyesen játszottak az idővel, a Debrecen pedig hiába akart, már nem tudott egyenlíteni, így negyedik meccsén a harmadik vereségét szenvedte el. A küzdőképességre nem lehetett panasz, azonban bosszantó, hogy jobb játékkal a Liepzig legyőzhető lett volna.

NŐI KÉZILABDA BL 
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
DVSC-KORVEX–HC LEIPZIG (német) 19–20 (8–11)
Debrecen, 1500 néző. Vezette: Cvetko, Kavalar (szlovénok)
Debrecen: TRIFFA – CSÁKI 3, Sopronyi 6 (1), Bognár 5, Szabó V. 2, Bulath 2, Juhász G. Csere: KISS É. (kapus), Hornyák D., Kazai 1, Dakos, Karalyos, Slakta
Leipzig: SCHÜLKE – Lyksborg 4, Eriksson, KUDLACZ 6 (2), Schulze, Rösler 2, Augsburg 2. Csere: ULBRICHT 6 (1), Kiedrowski, Daniels
Az eredmény alakulása. 7. p.: 0–3. 14. p.: 4–4. 19. p.: 5–7. 39. p.: 12–14. 44. p.: 14–14. 49. p.: 15–18. 54. p.: 18–18.
Hétméteresek: 3/1, ill. 6/3
Kiállítások: 8 ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: Eszemben sem jutott volna, hogy húsz kapott góllal ki lehet kapni, még az Újbuda ellen is többet kaptunk. Viszont azt sem gondoltam, hogy csak tizenkilencet lövünk. A koncentrációnkat nagyban befolyásolta a mérkőzés tétje, gyáván játszottunk. Amikor lőni kellett volna, passzoltunk, amikor passzolni, akkor betörünk, amikor meg futni, akkor megálltunk.
Heine Jensen: Nagyon elégedett vagyok, hogy tizenegy emberre is nyerni tuduk. Sok sérültünk van, de ennek ellenére is győztünk, elvilsetük a ránk nehezedó nyomást, s többen is nagyon jól teljesítettek. Amikor egyenlített a Debrecen, akkor sem aggódtam, mert ügyesen játszottunk az idővel, figyelmesen kézilabdáztunk.
 AZ ÁLLÁS
1. Itxako Navarra 4 3  1 108–91   6 pont
2. Leipzig 4 3  1 98–95  6
3. Hypo 4 1  3 89–98  2
4. DVSC-Korvex 4 1  3 93–104  2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik