A holland női válogatott szövetségi kapitánya lett a Győri Audi ETO kéziseinek edzője

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 09:45
Per Johansson (Fotó: Győri Audi ETO KC)
A holland női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a svéd Per Johansson veszi át a Győri Audi ETO KC irányítását. Az új vezetőedző a Vác elleni hazai bajnoki találkozón ül le először a győri kispadra, addig Kun Attila vezeti a csapatot – derül ki a győri női kézilabdaklub hétfői közleményéből.

„Sosem egyszerű szezon közben egy edzőváltás, a klubnak és az új trénernek sem. Edzői pályám során már voltam hasonló helyzetben, hiszem, hogy ez a rutin most segíti a feladatomat. A csapatot jól ismerem, a világ egyik legerősebb kerete van Győrben, élmény lesz ezekkel a játékosokkal együtt dolgozni. Őszinte, egyenes megbeszélést folytattam a klub vezetőségével, és egyetértettünk abban, hogy egyelőre csak ebben a szezonban gondolkodunk közös munkában. Be akarunk jutni a négyes döntőbe a Bajnokok Ligájában. Győr a női kézilabdázás fellegvára, itt bármikor megtiszteltetés dolgozni. Várom már a közös munkát a lányokkal. Köszönöm az ETO vezetőségének a bizalmat, azon leszek, hogy megháláljam, és közösen elérjük a klub céljait” – idézi a győri közlemény Per Johanssont, akinek munkáját Holanek Zoltán edző és Kiss Éva kapusedző segíti.

Az 55 éves Johansson 2008 és 2012 között Svédország válogatottját irányította (2010-ben Eb-ezüstérem), 2017 és 2020 között Montenegró kapitánya volt, és 2022 óta vezeti a holland női válogatottat, amellyel a tavalyi vb-n ötödik lett. Klubedzőként svéd egyesületek mellett a CSM Bucuresti és az orosz Rosztov-Don élén állt.

Mint ismert, a győriek a múlt héten, a Magyar Kupa-döntő elvesztése utáni napokban váltak meg eddigi edzőjüktől, a dán Ulrik Kirkelytől a vártnál gyengébb eredmények miatt.

„Gyorsan kellett döntenünk és a lehető legjobbat kellett választanunk a kupadöntő után – kommentálta a történteket Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője. – Kollégáimmal számításba vettük a jelölteket, majd egy szűkebb kört határoztunk meg azon szakemberek közül, akik elérhetőek voltak, valamint képesek lehetnek a csapat vezetésére. Többekkel egyeztettünk, és a legalkalmasabbnak Per Johansson bizonyult, aki nemcsak rendelkezik már ilyen helyzetben rutinnal, hanem hihetetlen motivált is egyben. Úgy véljük, rá van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy elérje a Bajnokok Ligájában az évad elején kitűzött célunkat, azaz a final four részvételt. Megállapodásunk az idény végéig szól. Isten hozta Győrben.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik