Női kézi: azonnali hatállyal távozik Ulrik Kirkely és segítője a Győr kispadjáról

Vágólapra másolva!
2024.03.13. 12:29
Ulrik Kirkelyt menesztették (Fotó: Török Attila)
Azonnali hatállyal megszüntette Ulrik Kirkely vezetőedző és Kristian Danielsen másodedző munkaviszonyát a Győri Audi ETO KC vezetősége. A két dán szakember helyett ideiglenes szakvezetőt neveztek ki a csapat élére – közölte a klub a hivatalos oldalán.

Már nem Ulrik Kirkely a Győri Audi ETO KC vezetőedzője. A dán trénerrel és segítőjével, Kristian Danielsennel a csapat közelmúltban elért negatív eredményei miatt azonnali hatállyal szerződést bontott a klub – olvasható a gyorietokc.hu-n.

Az új vezetőedző kilétéről megkezdődtek a tárgyalások. A végleges döntés megszületéséig a csapat vezetését ideiglenesen, megbízott vezetőedzőként az EHF mesteredzői diplomával rendelkező Kun Attila, a Győri Audi ETO Akadémia szakmai igazgatója veszi át. Irányításával készül fel a keret a 2024. március 16-i, Győri Audi ETO KC–Moyra Budaörs bajnoki mérkőzésre – teszik hozzá.

Ulrik Kirkely és segítője 2023 nyarán érkezett Győrbe a dán Odensétől, de eddigi eredményei finoman fogalmazva felemásra sikerültek. A bajnokságban már a második fordulóban óriási hátrányba kerültek a győriek a Ferencvárossal szemben, miután történetük során először vereséget szenvedtek a Mosonmagyaróvár ellen, ráadásul ezt követően novemberben simán kikaptak a Népligetben, ezzel minimális matematikai esélyük maradt csak a címvédésre. Mindeközben, ha nem is működött kellően olajozottan a gépezet, a Bajnokok Ligájában az első tizenegy meccsüket – a férfi és női mezőnyt is figyelembe véve egyedüliként – megnyerték a Rába-partiak, ám ezt követően hazai pályán kikaptak a CSM Bucuresti-től, tizenöt év elteltével pedig idegenben a Debrecentől, majd egy Brest elleni döntetlennel fejezték be a csoportkört.

Ezt követően vasárnap a Győr az idény során másodszor is kikapott a Ferencvárostól, ezzel sorozatban harmadszor bukta el a Magyar Kupa fináléját. Az újabb csalódást keltő eredménnyel a hétvégén nagyon nehéz helyzetbe kerültek a zöld-fehérek, ugyanis az elbukott Magyar Kupa, és a realitást nézve elveszített bajnoki cím után egyedül egy BL-serleggel menthetik meg az évet. Márpedig ez egy csúcsformában lévő együttesnek sem lenne egyszerű feladat, főleg, hogy már a négy közé is a Debrecen, és a háromszoros címvédő Vipers párharcának győztesén keresztül vezet az út. Mindenesetre olyan legutóbb húsz évvel ezelőtt, a 2003–2004-es évadban fordult elő, hogy a kisalföldiek trófea nélkül zártak volna egy évadot…

Nem könnyíti meg az új edző megtalálását, hogy már kialakult a következő idény kerete, és abba többen is érkeznek Kirkelyék előző csapatától, az Odensétől.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik