Női kézi NB I/B: Szucsánszki szerint az Esztergomi Vitézek már kinőtték a saját csarnokukat

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 12:29
Szucsánszki Zita 36 évesen már az Esztergom sikeréért dolgozik (Fotó: Török Attila)
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) honlapjának adott interjút Szucsánszki Zita, a Ferencváros korábbi, a másodosztályú (NB I/B) Esztergomi Vitézek jelenlegi irányítója. A 36 esztendős kézilabdázó beszélt csapata jelenlegi helyzetéről, az élvonal és a másodosztály közötti különbségekről, valamint a klubja remek szereplését övező lelkesedésről is.

„Leginkább erőben és testméretekben. Az NB I-ben a játékosok háromnegyede magasabb volt nálam, ezt már a meccsek előtti pacsizásnál érzékeltem. Most ez nincs így, olyan ellenféllel is találkoztunk, hogy majdnem mindegyiküknél én voltam magasabb – válaszolta Szucsánszki Zita arra a kérdésre, hogy mennyiben különbözik az élvonal szintje az NB I/B-től. – A sebesség sem ugyanaz, de ez elsősorban az elit csapatokra igaz, az NB I közepéhez képest nem vagyunk jelentősen lemaradva. Nekem inkább az a furcsa, hogy itt nem ismertem az embereket, sokkal nehezebb felkészülni az ellenfelekből, hiába látom videón, nem tudom eldönteni, hogy valaki mennyire magas, mennyire gyors. Először annyira „vakon voltam”, hogy még a bemelegítésnél is kérdezgettem, hogy »Róla beszéltünk?« vagy »Ő volt az?« Ráadásul a nevek sincsenek fent a mezeken, csak a számok. Most már, a második félévben kicsit könnyebb, mert egyszer már játszottunk mindenkivel.”

A 36 éves irányító-átlövő szerint az Esztergomi Vitézek eredetileg nem az élvonalba jutást tűzték ki célul.

„Haladunk előre, de nem minden stressz nélkül, mert idén eredetileg az NB II-ben indultunk volna, aztán  NB I/B lett belőle (a Siófok visszasorolása miatt), és most már, hogy egész jól állunk, az éhség is megjött. Szeretnénk feljutni, de igazából nem dőlünk a kardunkba, ha most még nem sikerül” – mondta a csapatot erőnléti edzőként is segítő Szucsánszki, majd kitért az esztergomi szurkolókra is, akik elmondása szerint nagyon kedvesen fogadták.

„Nagyon kedvesen (fogadták – a szerk.), és ahogy megyünk előre, egyre nagyobb az érdeklődés. Az első pár meccsen talán százötvenen voltak, mostanra viszont kinőttük a körülbelül 560 fős csarnokunkat, már az a baj, hogy nem mindenki tud bejutni. Erre megoldást kell találni. De nemcsak nézőink vannak, hanem már szurkolótáborunk is, és jönnek mindenhová! Még a polgármesterünk is! Egészen különleges érzés, amikor egy város áll mögötted” – mondta a rutinos kézilabdázó.

Az Esztergomi Vitézek jelenleg a 16 csapatos NB I/B második helyén állnak 30 ponttal, holtversenyben a közvetlen rivális Érddel, hátrányuk hat pont a bajnokságot hibátlanul vezető Szombathely mögött. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik