Női kézi NB I: Bundesligából érkező játékossal erősít a Békéscsaba

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 09:16
Fatos Kücükyildiz aláírt Békéscsabán (Fotó: elorenkse.hu)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE a hibvatalos oldalán jelentette be, hogy a német első osztályból (Bundesliga) szerződteti Fatos Kücükyildizt.

A békéscsabai gárda 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a svéd állampolgársággal is rendelkező Kücükyildizzel, aki a Sport-Union Neckarsulm csapatától érkezett a „lila-fehérekhez”.

A mindhárom belső poszton bevethető 31 éves játékos Törökországban született, majd 7 éves korában költözött a családjával Svédországba, és itt ismerkedett meg a kézilabda alapjaival. Svéd és dán csapatokban eltöltött időszak után 2020. nyarán igazolt a Bundesligába, ahol először a HL Buchholz-Rosengarten játékosa lett. Ebben az idényben a német kupa négyes döntőjének legjobb játékosává választották, majd a szezon végén a Borussia Dortmundhoz szerződött. A sárga-feketék színeiben egy idényt töltött el, ebben az időszakban a Bajnokok Ligájában is pályára lépett. 

A török válogatottban szereplő sportoló 2022. nyarán igazolt a szintén első osztályú Sport-Union Neckarsulm együtteséhez, innen érkezett Békéscsabára, ahol hétfőn írta alá az idény végéig érvényes megállapodását. 

A 31 éves játékos nem az egyetlen új igazolás Békéscsabán, hiszen a klub a napokban jelentette be, hogy a horvát jobbátlövő, Andela Zagar is érkezik az idény végéig a francia Metz együttesétől
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik