Jövő héten tárgyalják a DVSC női kézilabdacsapatának óvását

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.02.01. 15:11
Jövő hétig várni kell a döntésre (Fotó: Koncz Márton)
Jövő csütörtökön tárgyalja a Magyar Kézilabda-szövetség a DVSC óvását a Ferencváros elleni női bajnoki mérkőzésen történtek miatt.

A DVSC a honlapján közölte, hogy az óvása „minden formai követelménynek megfelel”, így sor kerülhet annak megtárgyalására, hogy az FTC játékosa, Tomori Zsuzsanna valóban szabálytalanul töltötte-e le a kétperces büntetését a január 27-én 24–21-es főváros győzelemmel záruló mérkőzés első félidejében.

A DVSC szerint Tomori „6:41-nél kapta meg a kiállítást és a videofelvétel tanúsága szerint 8:29-nél már a pályán volt, ekkor indult el a cserezóna felé”, ami miatt újabb kétperces büntetéssel kellett volna sújtani.

„Másodedzőnk, Kudor Kitti jelezte a szabálysértést a zsűriasztalnál ülő szövetségi képviselőnek, de az intézkedés elmaradt” – írják a debreceniek, akik szerint az újabb büntetés miatt 2–2-es állásnál másképp alakult volna a mérkőzés, illetve Tomori két kiállítás után másképpen védekezett volna, így a végeredményt is befolyásolta a döntés. A mérkőzés eredménye pedig a bajnokság végeredményére is nagy hatással lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik