Ilyen hullámvölgy minden csapat életében előfordul – Bódi Bernadett a Győrről

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 18:14
Bódi Bernadett az anyaságra koncentrál, de a kézilabda sem hiányzik az életéből (Fotó: Tumbász Hédi)
Bódi Bernadett, a Győri Audi ETO KC korábbi kézilabdázója beszélt az anyaságról, a jövőbeli terveiről és a győriek hullámvölgyéről is.

 

A 141-szeres korábbi válogatott Bódi Bernadett a Győri Audi ETO KC-val a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is hétszer diadalmaskodott, miközben a legrangosabb klubtrófeát, a Bajnokok Ligáját négyszer hódította el.

Bódi 2023 novemberében adott életet kisfiának, Zsombornak, akinek az apukája is sportoló, a korábban MATÁV Sopronnál és az ETO-nál is futballozó Vincze Gábor. „Köszönöm az érdeklődést, jól vagyunk, kezdünk összerázódni, bár most megint nyűgös kicsit Zsombi, mert alighanem már jön a foga. Korábban a hasfájása miatt voltak nehezebb időszakok, de igazából számítottam arra, hogy nem lesz mindig minden egyszerű. Viszont rendkívül boldogok vagyunk, régóta vártunk arra, hogy kisbabánk szülessen, most lett teljes az életem, az életünk”mesélte a kisalfold.hu-nak Bódi.

Az egykori kézilabdázó szerint nem lehet összehasonlítani a sportolói pályafutását az anyasággal. „Mikor játszottam, természetesen az volt a fontos, most viszont ebben a szerepkörben kell helytállni. Mindegyiknek megvolt a maga ideje, de azért abban van valami, hogy anyának lenni különleges érzés. Azt azért hozzáteszem, most vannak olyan napok, amikor némi túlzással visszasírom a nyári alapozásokat. Akkor mennyit panaszkodtunk, hogy fáradtak vagyunk. Na, egy-egy mostani naphoz képest az semmiség volt” – mondta nevetve a korábbi jobbszélső.

Bódi az aktív sportolói karrierje után kutyakozmetikus lett, de a kézilabdától sem szakadt el teljesen. „A helyi Viadukt SE már meglévő egyesület, több szakosztálya van, kézilabda viszont eddig nem volt. Korábban már sokáig fűztek, hogy vegyem a kezembe az irányítást, de mostanáig nem volt időm, és affinitást sem éreztem erre. Most viszont már úgy vagyok vele, hogy szívesen csinálnám. Sokat kell tanulni még, mert nem egyszerű minden előírásnak megfelelni, de szerencsére sokat segítenek a szövetségnél, és ismerősök, barátok is mellettünk állnak. Gábor munkatársként részt vállal majd ebben a munkában, együtt visszük a szakosztályt. Az edzősködés egyelőre nincs tervben, arra megvannak most a szakemberek. Jövőre ugyanis két csapattal szeretnénk indulni, a lányoknál a 2013 és 2015 között születettekkel, fiúknál az U14-esekkel. Most a toborzásra kell nagyobb hangsúlyt fektetni, úgy fest, a teremgondok is megoldódnak.”

Bódi Bernadett természetesen figyelemmel kíséri egykori csapata teljesítményét. „Az ETO-t kiemelten figyelem, ha tudom, akkor úgy alakítom, hogy megnézzem a meccseket, ha nem is az elejétől a végéig. Nagyon szurkolok a győrieknek, hogy jöjjenek ki ebből a hullámvölgyből. Ilyen minden csapat életében előfordul. De a BL-ben így is meglett a csoportelsőség, bízom benne, a legvégén is ők örülhetnek majd” – vélekedett a Győrrel kapcsolatban Bódi.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik