Ilic Zoran hatvanperces játékos a Hamburgban

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 09:21
Ilic egyre több szerepet kap a Hamburgnál (Fotó: Imago Images)
A Bundesligában kézilabdázó Ilic Zoran poszttársa az idény végéig kiesett, így a válogatott jobbátlövőre egyre több feladat hárul támadásban és védekezésben egyaránt Hamburgban.

Tizenhat gólt szerzett, és egyre jobb formába lendült az elmúlt három mérkőzésen Ilic Zoran, a Bundesligában szereplő Hamburg férfi kézilabdacsapatának magyar válogatott jobbátlövője, más kérdés, hogy végül mind a három meccset elveszítették. Február 3-án a Német Kupa negyeddöntőjében a Flensburg búcsúztatta őket (37–25), ezt követően a bajnokságban előbb a Füchse Berlin (32–30), majd az Erlangen (30–28) csapatától kaptak ki, így a Hamburg jelenleg a 15. helyen áll a tabellán, egyetlen pontra a kiesőzónától, ahol jelenleg az Eisenach és a Balingen-Weilstetten rostokol. A három mérkőzésen a 22 éves játékos 61.5 százalékos pontossággal lőtt, a védekezés mellett sok szerepet vállalt támadásban is.

„Az Eb első részében inkább védekezésben éreztem stabilnak a teljesítményemet, a klubomba visszatérve viszont már támadásban is tudtam segíteni, megtaláltam a formám, gólokat szereztem, mégis van bennem csalódottság a vereségek miat – mondta a Nemzeti Sportnak Ilic, akinek 2025-ig szól a szerződése Hamburgban. – Most már teljesen egészséges vagyok, nincs panaszom, de a keretben sok a sérült, öt játékosra nem számíthatunk, köztük a poszttársam, a dán Jacob Lassen is kiesett az idény végéig, a helyére igazolt másik dán jobbátlövő, Martin Risom azért jött nyárig, hogy meccsenként öt-tíz percekre tehermentesítsen. Pontokat kell szerezni, de meg kell értük küzdenünk, mert nem tudunk teljes sorral kiállni. Annak viszont örülök, hogy ennyire bíznak bennem és majd’ hatvan perceket töltök a pályán. Úgy érzem, jó úton haladok, állandóan dolgozom azon, hogy mentálisan is minél erősebb legyek.”

Ilic Zoran 14 mérkőzésen 29 gólt szerzett a német csapatban, kiosztott 20 gólpasszt, kétszer szerzett labdát, egy lövést blokkolt, 18 technikai hiba mellett hétszer állították ki két percre. A legutóbbi meccsen a rossz kezdés ellenére megvolt a pontszerzés lehetősége, még az első félidőben visszajöttek a meccsbe, megfordítani azonban nem tudták, az utolsó percekben százszázalékos ziccert hibáztak.
Ilic szerint nagyon kellene egy győzelem a csapatnak, hogy eltávolodjon a kiesőzónától. Vasárnap hazai pályán a nyolcadik Frisch Auf Göppingent fogadják, jövő csütörtökön pedig Mannheimbe, a tizedik Rhein-Neckar Löwen otthonában játszanak, amely még szintén nem nyert bajnoki mérkőzést az idén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik