Férfi kézilabda Eb: Normális, hogy ennyit hibáztunk az első meccsen – Chema Rodríguez

Vágólapra másolva!
2024.01.12. 22:41
null
Chema Rodríguez (Fotó: MTI)
Mint ismert, a Németországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság nyitányán a magyar férfi kézilabda-válogatott 26–24-re győzte le Montenegrót. A mérkőzés után Chema Rodríguez szövetségi kapitány, valamint Bánhidi Bence, Lékai Máté és Palasics Kristóf értékelt. 

„Néha elkövetünk hibákat edzőként, ez benne van a pakliban ezen a szinten. Az első meccsen egyébként is normális, hogy ennyit hibázik a csapat. Most már folyamatosan jobban kell teljesíteni, de ez a győzelem nagyon fontos volt nekünk. Az előnyünk után visszajöttek, de nem adtuk fel, ez mutatja a csapat erejét” – mondta Chema Rodríguez.

„Leginkább azzal akadt gondunk, hogy lezárjuk a meccset, volt labdánk a négy-öt gólos vezetéshez. Nagyon jól védekeztünk a hajrában, főleg az utolsó akciónál. A lényeg, hogy csapatként küzdöttünk és harcoltuk ki a győzelmet” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

„Hektikus első mérkőzés volt, rengeteg hibával. A lényeg, hogy »Pala« megfogta a végén az utolsó montenegrói lövést, de az biztos, hogy a következőkben jobb játék kell. Persze ha mindig így megy csak a játék, de végül nyerünk, akkor boldogok leszünk. Az első félidőben jobbak voltunk, mégis döntetlennel mentünk a szünetre, aztán megálltunk a második játékrészben, mindkét oldalon nyögvenyelős volt a támadójáték, a védekezés viszont összeállt. Az utolsó labda döntött, kielemezzük ezt a meccset, de aztán a szerbekkel foglalkozunk. Minden meccs más, azért, mert most nem ment annyira, nem jelenti azt, hogy a következőn sem fogunk jobban teljesíteni” – értékelt az M4 Sportnak Lékai Máté, a magyar válogatott irányítója.

„Hogy minek köszönhető a győzelmünk? Küzdöttünk, mint az oroszán – fogalmazott Bánhidi Bence. – Tipikus első meccs volt, rengeteget hibázott mindkét fél, de mi a végsőkig küzdöttünk, együtt voltunk, ez bizonyult kulcsfontosságúnak. A fiatalokat segítették az idősek, az időseket húzták a fiatalok. Azt gondolom, tökösek voltak az ifjak az első Eb-meccsükön, így kell beleszállni az ilyen tornákba, mondtuk nekik a torna előtt, itt leszünk mellettünk, mindenben segítünk, szerencsére cseppet sem ijedtek meg.”

„Köszönöm a szakmai stábnak, hogy megszavazta a bizalmat, és én védhettem ezen a mérkőzésen. Mindent beleadtam, hogy bebizonyítsam, jól döntöttek – mondta a felnőtt világversenyen újonc Palasics Kristóf kapus. – Nagyon jól együtt dolgoztunk a csapattársaimmal, nekik is köszönöm, hogy önzetlenül segítették a munkámat, az ötödik válogatott meccsemen is mindenben támogattak. Leírhatatlan érzés, hogy világversenyen képviselhetem a hazámat, és sikerült győzelemmel kezdeni ezt az Európa-bajnokságot.”

A mérkőzésről bővebben itt olvashatnak.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÉMETORSZÁG)
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 26–24 (14–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik