Férfi kézi Eb: nem jutottak tovább, menesztették a szerb kapitányt

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 17:27
A szerb válogatott gyenge teljesítménye Toni Gerona állásába került (Fotó: Getty Images)
Magyarországgal egy csoportban volt Szerbia is a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A szerbek három mérkőzésen egy pontot gyűjtöttek, ami Toni Gerona szövetségi kapitány állásába került.
A szerb válogatott gyenge teljesítménye Toni Gerona állásába került (Fotó: Getty Images)

Szerbia a férfi kézilabda Európa-bajnokságon a C-csoportban volt Izlanddal, Montenegróval és Magyarországgal együtt. A szerbek Izland elleni döntetlennel kezdtek, utána azonban a mieink és Montenegró is egy góllal megverte a szerb csapatot. A csoportkörben szerzett egyetlen pont az utolsó helyre volt elég, így Szerbia nem jutott tovább a középdöntőbe. 

A csalódást keltő eredmény után a szerb szövetség közölte, hogy közös megegyezéssel szerződést bont Toni Geronával, a válogatott szövetségi kapitányával. „Hálásak vagyunk Geronának mindazért, amit a szerb kézilabdáért tett és sok szerencsét kívánunk neki" olvasható a Szerb Kézilabda-szövetség honlapján.

Antonio Gerona így köszönt el: „Nem könnyű kezelni ezt a helyzetet. Nem értük el a kitűzött célt és érthető, hogy a szövetségnek új energiára van szüksége. Köszönöm mindazoknak, akik velünk voltak Szerbiában, és a lehető legjobb eredményeket kívánom az új szakmai stábnak.”

1. MAGYARORSZÁG3387–76+116
2. Izland311183–90–73
3. Montenegró31284–86–22
4. Szerbia31283–85–21
A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik