Férfi kézi: Miben kell javulnunk az Eb-ig? Mindenben – Fazekas Gergő

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.01.06. 08:26
Fazekas Gergőt nemcsak az bosszantotta, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott 26–25-re kikapott a csehektől az Eb előtt, az első félidei játékával is elégedetlen volt. Szita Zoltán bízik benne, hogy a németországi kontinensviadalon a ki-ki meccseken javukra dől el a végjáték.

„Miben kell javulnunk az Eb-ig? Egy szóval: mindenben. Támadás, védekezés, kapusteljesítmény. Egy csapat vagyunk, együtt győzünk, együtt vesztünk, és ha nagy célokat akarunk elérni az Európa-bajnokságon – márpedig megbeszéltük, hogy ezt szeretnénk –, akkor össze kell fognunk és mindenben javulnunk kell” – összegezte Fazekas Gergő azokat a teendőket, amelyeket a jövő hét pénteki nyitó meccséig el kell végeznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak.

Videónkban arról is beszél a fiatal irányító, hogy miért volt elégedetlen a játékával az első félidőben, s mit tett azért, hogy a másodikban kijavítsa a hibáit. Szita Zoltán ugyancsak értékeli a csehek elleni felkészülési meccset, beszél a pozitívumokról és a negatívumokról is, valamint arról, hogy miután eldőlt, a következő idényben ismét a Wisla Plock játékosa lesz, mennyire várja magabiztosan a németországi kontinensviadalt.

Javier Sabaté, a cseh férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya és a lengyel Wisla Plock vezetőedzője Fazekas Gergőről
„Már most nagyon jó játékos, aki az elmúlt egy évben nagyon sokat fejlődött. Óriási játékossá válhat, de türelmesnek kell lenni, most még nem szabad azt várni tőle, hogy a világ legjobbja legyen” – nyilatkozta az MTI-nek Sabaté, aki korábban a magyar válogatottat és a Telekom Veszprémet irányította, jelenleg pedig Fazekas klubedzője a Lengyel Kupa-címvédő, Bajnokok Ligája-szereplő Plocknál. Hozzátette, a 11-szeres válogatott irányító nagyon sokat dolgozik, de még fiatal, ezért továbbra is sok munkára van szüksége.
„Nagyon büszke vagyok rá. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó Európa-bajnoksága lesz, de lépésről-lépésre kell haladnia” – szögezte le a spanyol edző.
FÉRFI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 25–26 (12–12)
Tatabánya, 5500néző.V:Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak).
MAGYARORSZÁG:Palasics – Krakovszki Zs.1,ANCSIN4,Hanusz2,Bánhidi3,SZITA4,Bóka1. Csere:Bartucz (kapus), Sipos A., Máthé4 (2),Imre B., Ilic, Ligetvári, Bodó, Rosta M.2,FAZEKAS G.3,Krakovszki B., Szöllősi Sz.1.Szövetségi kapitány:Chema Rodríguez
CSEHORSZÁG:Mrkva – Sterba1,KASPÁREK4,Havran1,Solák, KLÍMA6,HRSTKA6 (3). Csere:Hrdlicka (kapus), Reichl1,Piroch1,Babák3,Hozman1,Trkovsky1,Morkovsky, Nantl, J. Patzel1,Reznicky, V. Patzel.Szövetségi kapitány:Xavi Sabaté
Az eredmény alakulása. 10. p.:5–4.13. p.:7–5.16. p.:9–7.24. p.:9–11.36. p.:16–12.40. p.:18–15.46. p.:20–19.54. p.:22–24.57. p.:25–25.Kiállítások:4, ill. 10 perc.Hétméteresek:3/2, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Chema Rodríguez:
– Szerettem volna mindenkit pályára küldeni, hogy a játékosok érezzék a ritmust és szerezzenek egy kis önbizalmat az Eb előtt. Egy góllal kikapni, ikszelni vagy egy góllal nyerni, igazából egy ilyen meccsen teljesen mindegy. Külön nem készültünk túl sokat a csehek elleni találkozóra, hiszen nem ez a lényeg, hanem már az Európa-bajnokság, de amit látni akartunk, azt láttuk.

Xavi Sabaté:– Mindkét csapat kipróbált sok mindent, szoros meccset játszottunk a magyarokkal. Nekem az volt a legfontosabb, hogy a játékosaim hatvan percen át harcoltak, ezért tudtunk nyerni a végén. A győzelem mentális szempontból is jobb, mert önbizalmat ad a csapatnak, még akkor is, ha ezen a meccsen nem volt olyan fontos az eredmény. Jobb egy sikerrel menni azt Eb-re!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik